Παρανοϊκή κάθε σκέψη νέας εισφοράς στους ελεύθερους επαγγελματίες- Δουλεύουν όλοι για τη...Βουλγαρία;

19.10.15


Ελάχιστη οικονομική εισφορά σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες που θα κυμαίνεται γύρω στα 100 ευρώ μηνιαίως και θα εισπράττεται μέσω των αποδείξεων προανήγγειλε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης για να σταθεί στα πόδια του ο ΟΑΕΕ, σύμφωνα με το Reporter.gr.

Θέλω να πιστεύω ότι κάποιος μας κάνει πλάκα, ότι κάποιος θα πεταχτεί σύντομα και θα μας πει «το πιστέψατε βρε μπαγάσηδες;». Δεν μπορεί να υπάρχει Έλληνας πολιτικός ή ξένος τεχνοκράτης που να πιστεύει ότι μια τέτοια εισφορά θα λύσει το πρόβλημα του ασφαλιστικού.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες της χώρα ήδη υποφέρουν, ήδη εργάζονται έχοντας ουσιαστικά συνέταιρο τους το...κράτος. Πρέπει να είναι κανείς εντυπωσιακά αφελής ή άσχετος για να πιστεύει ότι έχουν να δώσουν άλλα 100 ευρώ το μήνα στο Δημόσιο.

Ήδη χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες της Μακεδονίας έχουν μεταφέρει τις επιχειρήσεις τους στη Βουλγαρία και σιγά-σιγά μπαίνει στο χορό και η υπόλοιπη Ελλάδα. Να υποθέσουμε ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας κάνει ό,τι μπορεί για να ενισχύσει κι άλλο την οικονομία της γειτονικής χώρας;