Απρόσμενη και ανεπίκαιρη(;) η στήριξη Τσακαλώτου σε Βαρουφάκη

1.11.15


Στην υπεράσπιση του Γιάνη Βαρουφάκη αφιέρωσε χθες ένα αρκετά μεγάλο μέρος της ομιλίας του στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, λες και το ημερολόγιο δείχνει ξανά «Ιούνιος 2015».

Ομολογώ ότι η επιλογή του κ. Τσακαλώτου με αιφνιδίασε. Δεν ξέρω αν το έχουν καταλάβει στην Κουμουνδούρου αλλά από τον Ιούλιο και μετά πληρώνουν το πολιτικό αλλά κυρίως το πραγματικό κόστος των επιλογών του τσαρλατάνου με το ένα νι. Όλες τους οι «μνημονιακές» πολιτικές επιλογές στοχεύουν στο να περιορίσουν τη ζημιά που οι ίδιοι προξένησαν στη χώρα τους πρώτους 7 μήνες της κυβερνητικής παρουσίας τους.

Πάνω από όλα τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί το να φταίει για όλα ο Βαρουφάκης κι αυτή ήταν η γραμμή και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα εδώ και καιρό. Κατά συνέπεια, είναι πολιτικά ύποπτη η στήριξη που του προσέφερε χθες ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ίσως να έχει να κάνει με τις νέες ισορροπίες στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

Όπως και να έχει, ισχύει πάντα ο κανόνας που λέει ότι όποιος υπερασπίζεται τον Βαρουφάκη, μάλλον δεν έχει ιδέα για τα πραγματικά προβλήματα της χώρας.