Ιστορίες για μικρά παιδιά τα περί «τεχνικού προβλήματος», σοβαρός κίνδυνος διάσπασης για τη Ν.Δ

22.11.15


Δεν είμαι ούτε φίλος ούτε ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας και ίσως γι' αυτό στα δικά μου μάτια να μοιάζουν ξεκάθαρα και κωμικά τα όσα διαδραματίζονται από το πρωί, δηλαδή αμέσως μετά την ανακοίνωση αναβολής της εσωκομματικής διαδικασίας.

Αρχικά, μας είπαν ότι υπήρξε κάποιο «τεχνικό πρόβλημα», το οποίο βέβαια κανείς δεν μας το διευκρινίζει. Μετά, μάθαμε ότι τη διεξαγωγή των εκλογών είχε αναλάβει μια ουσιαστικά τυχάρπαστη εταιρεία, η οποία δεν διατηρεί καν ιστοσελίδα. Μετά, άκουσα στον ΒΗΜΑ Fm τον διευθυντή του κόμματος να λέει ότι η εταιρεία επέστρεψε ήδη ένα μέρος των χρημάτων που έλαβε.

Για μισό λεπτό. Όταν υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα, μια εταιρεία προσπαθεί να το λύσει, δεν επιστρέφει κατευθείαν μέρος της αμοιβής της. Επίσης, όταν υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα, συνήθως το πρώτο πράγμα που περιμένεις να ακούσεις είναι μέχρι πότε θα έχει λυθεί! Αντί αυτού, εμείς κατευθείαν ακούσαμε ότι μπορεί και να διασπαστεί η Νέα Δημοκρατία. Ούτε ένας, έστω υποκριτικά, δεν είπε ότι θα είναι σύντομα έτοιμο το σύστημα π.χ μέχρι την επόμενη Κυριακή.

Επειδή η Αθήνα είναι μικρό χωριό και η εποχή της αθωότητας έχει παρέλθει για όλους, είναι προφανές ότι αυτό που συνέβη σήμερα είναι ξεκάθαρα σχεδιασμένο και λίγοι είναι αυτοί που πραγματικά αιφνιδιάστηκαν. Δεν διαπίστωσα την παραμικρή έκπληξη μεταξύ των υποψηφίων και των δημοσιογράφων που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Νέας Δημοκρατίας. Αντιθέτως, είδα πολλούς από αυτούς να σπεύδουν να τονίσουν ότι ίσως πρέπει τελικά η εκλογή να μην γίνει από τη βάση ή έστω να προστεθούν υποψήφιοι!

Ο κίνδυνος διάσπασης της Νέας Δημοκρατίας είναι πλέον ορατός, κυρίως γιατί φαίνεται ότι κάποιοι επιθυμούν ή έστω αποδέχονται ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Τουλάχιστον, εδώ που έφτασαν πλέον τα πράγματα, ας εκφραστούν ελεύθερα και να πάψουν να ταλαιπωρούν τα αυτιά μας με ανοησίες περί ενότητας.