Η βασική επιλογή του Κώστα Καραμανλή για τη Νέα Δημοκρατία είναι ο Αλέξης Τσίπρας

16.12.15


Δεν είμαι ούτε υποστηρικτής ούτε ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας και το ενδιαφέρον μου για τη συντηρητική παράταξη συνοψίζεται και περιορίζεται στο ενδιαφέρον του μέσου πολίτη για την τύχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της χώρας.

Νομίζω ότι θα πρέπει να είναι κανείς φοβερά καλοπροαίρετος για να μην βλέπει αυτό που πάει να συμβεί. Προσωπικά, μου είναι εξαιρετικά σαφές ότι ο Κώστας Καραμανλής στηρίζει σταθερά και ανεπιφύλακτα τον Αλέξη Τσίπρα, ίσως γιατί τους ενώνει η ίδια ωχαδερφιστική και εθνικά καταστροφική προσέγγιση των δημοσιονομικών προβλημάτων της χώρας.

Από τον Λαζόπουλο μέχρι τον Καμμένο, όλο το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει θερμά την υποψηφιότητα Μεϊμαράκη, ενός ανθρώπου που επιχειρεί να εκλεγεί αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας με την ελάχιστη δυνατή δημόσια παρουσία. Παράλληλα, το ίδιο σύστημα πολεμά με πάθος κυρίως την υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη και δευτερευόντως εκείνη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η απορία είναι εύλογη: σε τι ακριβώς ποντάρει ο Κώστας Καραμανλής; Στην πλήρη απαξίωση της Νέας Δημοκρατίας ώστε να ιδρύσει ο ίδιος ένα νέο κόμμα; Στην απόλυτη καταστροφή της χώρας στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα ώστε να επανέλθει ο ίδιος ως σωτήρας; Στην εδραίωση της κυριαρχίας Τσίπρα;

Όπως και να έχει, η εικόνα της Νέας Δημοκρατίας ως ενός κοπαδιού αιχμάλωτου στις διαθέσεις του πρωθυπουργού, που διέλυσε τη χώρα, είναι κάτι παραπάνω από αποκρουστική. Κρίμα που τόσοι πολλοι άνθρωποι το(ν) ανέχονται.