Το ΚΚΕ στο πλευρό της Ακροδεξιάς κατά του συμφώνου συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια

22.12.15


Κατά της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης και για ομόφυλα ζευγάρια τάσσεται το ΚΚΕ, υιοθετώντας τις πλέον συντηρητικές απόψεις που έχουν διατυπωθεί για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Παραθέτω ένα απόσπασμα από την επιχειρηματολογία του κόμματος όπως δημοσιεύτηκε στον Ριζοσπάστη, την οποία εκτιμώ ότι θα μπορούσε να υιοθετήσει στο σύνολο της και η Ακροδεξιά:
(...)Δε θεωρούμε ότι ο σεξουαλικός προσανατολισμός, η ικανοποίηση της σεξουαλικότητας ή η συμβίωση από μόνη της, ακόμα και στο πλαίσιο μιας φοιτητικής συγκατοίκησης, παράγουν κοινωνικά δικαιώματα.
Δικαιώματα και υποχρεώσεις γεννιούνται στο πλαίσιο του γάμου, που αποτελεί τη νομική έκφραση της κοινωνικής σχέσης της οικογένειας. Περιλαμβάνει την κοινωνική προστασία των παιδιών, τα οποία βιολογικά είναι αποτέλεσμα της σεξουαλικής σχέσης άντρα και γυναίκα.
Όταν, λοιπόν, ως κυβέρνηση, μια ιδιωτική υπόθεση επιδιώκετε στο πλαίσιο αυτού του νομοθετικού πλαισίου να την ανάγετε, την αναγορεύετε σε οικογένεια, κατά τη γνώμη μας, ανοίγετε το δρόμο και για την υιοθεσία παιδιών ή την απόκτηση παιδιών με άλλο τρόπο.
Και στη συμβίωση των ομόφυλων ζευγαριών, αντικειμενικά το παιδί έχει παραποιημένη αντίληψη αυτής της βιολογικής σχέσης, αλλοιώνεται από τα βιώματά του. Το ανδρικό - πατρικό και το γυναικείο - μητρικό πρότυπο έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, που πηγάζουν από τη φυσιολογία του ανθρώπινου είδους και είναι απαραίτητα για την ομαλή ψυχοσωματική και κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού. (...)