Ο Τσίπρας κάποτε αποτιμούσε στο 1 δισ. τον Αστέρα Βουλιαγμένης, τώρα τον πούλησε 400 εκατ. ευρώ

4.1.16


Πριν μεταλλαχθεί σε θλιμμένο εφαρμοστή του Μνημονίου, ο Αλέξης Τσίπρας υπήρξε ένας σπουδαίος επαναστάτης, τέτοιος που έμοιαζε έτοιμος να συντρίψει τον καπιταλισμό ανά τον πλανήτη.

Στις 19 Απριλίου του 2013, μιλώντας στη Βουλή
Με βάση τα ως τώρα γνωρίζουμε, μονάχα η χρηματιστηριακή αξία, όχι των παιγνιομηχανημάτων, του 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ είναι στα 800 περίπου εκατομμύρια ευρώ, η  ΔΕΠΑ και η ΔΕΣΦΑ προσφάτως, στην πρώτη ενδεικτική προσφορά, υπήρξε προσφορά που άγγιξε τα 1,9, ο Αστέρας αποτιμάται 1 δις. Μόνο αυτά δηλαδή κοντά στα 4 δις. Μόνο τα 4 από τα 15 που έχετε εδώ κοντά στα 4 δις. Ενώ εσείς τα έχετε αποτιμήσει και τα 15    στα 2,557 δις.
Τι ακριβώς κάνετε; Τι ακριβώς κάνουν οι κύριοι του Ταμείου και δεν μας δίνουν και τη δυνατότητα να έχουμε πρόσβαση στην εκτίμηση της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου που πάτε να την ξεπουλήσετε όπως-όπως και όσο-όσο;
(...)Δηλαδή τα προσδοκώμενα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις φέτος είναι  η υποεκτίμηση των προσδοκώμενων εσόδων, είναι 60 φορές παρακάτω από την χρηματιστηριακή αξία του ΟΠΑΠ, από την προσφορά που έγινε για την ΔΕΠΑ και την ΔΕΣΦΑ και από την αποτίμηση αντικειμενικών εκτιμητών του ΑΣΤΕΡΑ. Ε, μετά από αυτό κύριε υπουργέ αν δεν έχετε την ευθιξία να εγκαλέσετε αυτούς που έκαναν αυτήν την αποτίμηση και να διορθώστε αυτό το τραγικό λάθος σε βάρος του ελληνικού λαού, τότε τι να σας πω».
Αναρωτιέμαι: θα επιδιώξει ο Αλέξης Τσίπρας την ποινική δίωξη του Αλέξη Τσίπρα για το ξεπούλημα του Αστέρα Βουλιαγμένης για μόλις 400 εκατομμύρια ευρώ;

Πηγή: Έθνος