Νίκη Κεραμέως: Δεν ζητάμε εκλογές, θέλουμε το καλό της χώρας, να κλείσει η αξιολόγηση

23.2.16


«Αν η κυβέρνηση χάσει την πλειοψηφία των 153 βουλευτών, η Νέα Δημοκρατία θα είναι παρούσα είτε για τη σύσταση νέας κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, είτε για εκλογές τις οποίες θα κερδίσει» δήλωσε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκη Κεραμέως, στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Συγκεκριμένα είπε:

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει εξηγήσει ότι μας χωρίζει άβυσσος από τις πολιτικές της κυβέρνησης σε πάρα πολλά πεδία. Δεν ζητάμε εκλογές, με την έννοια ότι δεν ακολουθούμε τις συνήθεις πολιτικές της κυβέρνησης, η οποία με την πρώτη ευκαιρία θα ζητούσε εκλογές. Θα μπορούσαμε να το είχαμε κάνει, βάσει και των νέων δημοσκοπήσεων που βγαίνουν πλέον σταθερά υπέρ της Νέας Δημοκρατίας. Δεν το κάνουμε, διότι δεν έχουμε καμία μανία για την εξουσία και θέλουμε το καλό της χώρας, το οποίο αυτή την στιγμή είναι να κλείσει η αξιολόγηση... Σαφώς κάθε ημέρα συντελείται μεγάλη ζημία στη χώρα. Έχουμε πει ξεκάθαρα ότι την ημέρα που θα απολέσει η κυβέρνηση την πλειοψηφία των 153, εμείς θα είμαστε παρόντες για τις πολιτικές εξελίξεις. Είτε αυτό σημαίνει σύσταση νέας κυβέρνησης από την υπάρχουσα Βουλή είτε σημαίνει εκλογές.

Είναι προς τιμήν του κου Μητσοτάκη ότι δεν ζητάει εκλογές αυτή τη στιγμή, επιδεικνύει πολιτική ωριμότητα και λέει ότι “δεν ζητάω εκλογές, είναι παρών και η Νέα Δημοκρατία θα είναι παρούσα την ημέρα που η κυβέρνηση θα απολέσει την κυβερνητική της πλειοψηφία”... Εάν γίνουν εκλογές, είμαι σίγουρη ότι η Νέα Δημοκρατία θα τις κερδίσει...Δεν θα ζητήσουμε ή θα προκαλέσουμε εκλογές. Δεν θα κάνουμε τα ίδια με τον κ. Τσίπρα».