Βάσιμες ελπίδες για τη συσπείρωση του προοδευτικού χώρου μετά από καιρό

1.4.16


Την συγκρότηση κοινής επιτροπής, 20 - 25 μελών, προερχόμενων από τα κόμματα αλλά κυρίως από την ευρύτερη παράταξη και την κοινωνία, προκειμένου να τεθεί το προγραμματικό πλαίσιο για την ανασυγκρότηση του μεσαίου χώρου και το χρονοδιάγραμμα των επόμενων κινήσεων, συμφώνησαν η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη το απόγευμα στη Βουλή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΒΗΜΑτος, η επιτροπή αναμένεται να ολοκληρώσει τις εισηγήσεις της τον Μάιο, ωστόσο δεν αποφασίστηκε αν τον ίδιο μήνα θα πραγματοποιηθεί και η συνδιάσκεψη που είχε προτείνει η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν ότι δεν πρόκειται να συμπαραταχθούν ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε με τη ΝΔ ενώ απέκλεισαν από τον διάλογο για την ανασυγκρότηση του μεσαίου χώρου τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.

Είναι η πρώτη φορά από το 2012 και μετά που διαφαίνεται μια αληθινή ελπίδα συσπείρωσης διαφόρων ομάδων του προοδευτικού χώρου και θα πρέπει να πιστωθεί στον Σταύρο Θεοδωράκη η ξαφνική αλλά ουσιαστική αλλαγή στάσης ως προς το προσκλητήριο ενότητας που από καιρό έχει απευθύνει η Φώφη Γεννηματά.

Οι δυο αρχηγοί θα πρέπει να προσέξουν πολύ από εδώ και πέρα. Καλό θα ήταν να μην εμπλακούν στις διεργασίες οι διάφοροι γνωστοί φλύαροι «θεωρητικοί» της Κεντροαριστεράς και η σύγκλιση να επιτευχθεί κυρίως σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Από λόγια, επιτροπές, κείμενα παρεμβάσεων κ.α, έχουμε χορτάσει. Ώρα για πράξεις.