Ο παρουσιαστής του αραβόφωνου δελτίου της ΕΡΤ τα λέει πολύ ωραία για τα ΜΜΕ και το προσφυγικό

8.4.16


Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ κ. Ουαλίντ Ελιάς έχει πιάσει τον εαυτό του να απορεί με πολλά πράγματα τελευταία. Απορεί για παράδειγμα με τον θόρυβο που δημιουργήθηκε μετά την απόφαση της ΕΡΤ να εκπέμπει σύντομο αραβόφωνο δελτίο μετά τις ειδήσεις στην τηλεόραση.

«Από το 1996 εκφωνώ το αραβόφωνο δελτίο στη Φωνή της Ελλάδας στο κρατικό ραδιόφωνο, μια εκπομπή με ιστορία 40 χρόνων» λέει στην «Κ» ο παρουσιαστής, με καταγωγή από τον Λίβανο, τον οποίο εγκατέλειψε το 1989 λόγω του εμφυλίου για να σπουδάσει δημοσιογραφία και μάρκετινγκ στη χώρα μας.

Από το 1991 εργάζεται ως ξένος ανταποκριτής για Μέσα του Λιβάνου και από το 1996, με μόνη διακοπή μετά το «μαύρο», ως εκφωνητής, μεταφραστής, διερμηνέας και αναλυτής στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση της ΕΡΤ. «Η Φωνή της Ελλάδας είναι πολύ γνωστή εκπομπή στις ξένες κοινότητες, το διπλωματικό Σώμα μας παρακολουθεί ανελλιπώς, πρεσβείες μας έχουν επισκεφθεί πολλές φορές. Δεν είναι δηλαδή η πρώτη φορά που εκπέμπεται δελτίο στα αραβικά. Αλλά έτσι είναι το γυαλί...» συμπληρώνει.

Mια πολύ ωραία συνέντευξη στη Λίνα Γιανναρού στην Καθημερινή.