Θεοδωράκης: Δεν με απασχολεί η κουβέντα για συνεργασίες, γίνεται για τους δημοσιογράφους!

23.5.16


Σε μια δήλωση που πάνω από όλα εκθέτει τον ίδιο του τον εαυτό και το...μισό Ποτάμι προχώρησε την Παρασκευή ο Σταύρος Θεοδωράκης, ανακοινώνοντας με φοβερά άκομψο τρόπο το τέλος της προσπάθειας σύγκλισης με τη Δημοκρατική Συμπαρατάξη.

Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Κρήτη, δήλωσε:

Το Ποτάμι πρέπει να πορευτεί μόνο του. Η κουβέντα για τις ενδεχόμενες συνεργασίες του Ποταμιού με άλλα κόμματα γίνεται επειδή αρέσει πολύ στους δημοσιογράφους. Εμένα δεν με απασχολεί καθόλου αυτή η κουβέντα. Στην πραγματικότητα, δεν γίνεται καμία τέτοια κουβέντα. Ότι γίνονται συζητήσεις για να δούμε που συγγενεύουμε πολιτικά, αυτό είναι αλήθεια. Αλλά δεν αναλώνω τον χρόνο μου στο ποια μορφή θα έχει η συνεργασία. Εγώ λέω ότι η κοινωνία έχει ανάγκη από μια μεγάλη πρόταση, μια κεντρώα, μεταρρυθμιστική, προοδευτική πρόταση. Αυτό που θεωρούμε το σοβαρό κέντρο, το κέντρο της λογικής. Αλλά αυτό δε θα γίνει με τα παλιά υλικά, δε θα γίνει με την αναπαλαίωση.

Αφού τα πιστεύει όλα αυτά, γιατί έστειλε τόσα στελέχη του Ποταμιού να συμμετάσχουν στην Επιτροπή Θέσεων με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη; Γιατί συναντήθηκε με τη Φώφη Γεννηματά; Τι έχουν άραγε να πουν γι' αυτή τη δήλωση στελέχη του κόμματος που έχουν ταχθεί ανοιχτά υπέρ μιας τέτοιας προοπτικής;

Δεν κατάλαβαν τίποτα από το στραπάτσο του Σεπτεμβρίου;