Θύμισαν κάτι από τα Ζάππεια του Σαμαρά οι «προτάσεις» Κυριάκου

23.5.16


Μπορεί ο Τσίπρας να είναι αυτός που είναι και να ευθύνεται για όλα όσα ευθύνεται αλλά θα πρέπει κάποιος να είναι τρομερά φανατικός για να μην διαπιστώσει ότι προς το παρόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτυγχάνει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φορολογεί και τον αέρα, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν καταθέτει την παραμικρή αντιπρόταση. Όπως μπορείτε να δείτε κι από την εικόνα που ο ίδιος μοιράστηκε στα social media, η Νέα Δημοκρατία προς το παρόν «προτείνει» διαφορετικούς δημοσιονομικούς στόχους χωρίς να μας αποκαλύπτει τον τρόπο που θα τους πετύχει!

Δεν μπορείς να λες «προτείνω ανάπτυξη», συμπληρώνοντας ότι θα την πετύχεις με «μείωση φόρων» και «αύξηση εξαγωγών». Αυτά είναι ευχές και μάλιστα χιλιοδιατυπωμένες, γαλάζιο σανό απέναντι στο...ροζ.

Επαναλαμβάνω: ο Κυριάκος αργά ή γρήγορα θα γίνει πρωθυπουργός, έτσι λειτουργεί το πράγμα στην Ελλάδα. Το ερώτημα όμως είναι ένα: θέλει να γίνει ένας ακόμα λαϊκιστής πρωθυπουργός των 2 ετών ή θέλει να γίνει ο άνθρωπος που θα βγάλει την Ελλάδα οριστικά από το αδιέξοδο;

Προς το παρόν, μοιάζει να επιθυμεί μανιακά το πρώτο και μάλιστα με τη δοκιμασμένη αλλά αποκρουστική συνταγή του Αντώνη Σαμαρά.