Τώρα που η κυβέρνηση έφερε το ασφαλιστικό στη Βουλή, άλλη μια βολική απεργία στα ΜΜΕ ξεκινά

6.5.16


Για να ξεκινήσουμε με ένα αγαπημένο δημοσιογραφικό κλισέ, σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση. Για μια ακόμα φορά, οι δημοσιογραφικές ενώσεις της χώρας αποφασίζουν να ρίξουν μαύρο στην ενημέρωση των πολιτών ακριβώς τη στιγμή που η κυβέρνηση αναλαμβάνει σημαντικές πολιτικές πρωτοβουλίες.

Μετά από μήνες κωλυσιεργίας, ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να φέρει αυτό το Σαββατοκύριακο το ασφαλιστικό στη Βουλή και αμέσως οι δημοσιογραφικές ενώσεις ανακοίνωσαν 48ωρη απεργία για την Παρασκευή και το Σάββατο, με αποτέλεσμα τα όσα σημαντικά ακουστούν αυτές τις μέρες να μην γίνουν ευρέως γνωστά στους Έλληνες πολίτες.

Μένει να δούμε αν οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές θα ξεφτιλιστούν τόσο πολύ ώστε να ανακοινώσουν νέα απεργία και την Κυριακή, τη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, διευκολύνοντας ακόμα περισσότερο την εύθραυστη κυβερνητική πλειοψηφία.

Στο πλαίσιο αυτό, η κοινή ανακοίνωση περισσότερων από 200 δημοσιογράφων για μια νέα αρχή με ανοιχτά Μ.Μ.Ε είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη. Φτάνει πια με τους καθεστωτικούς κοτζαμπάσηδες του συνδικαλισμού του τίποτα.