850 νέες θέσεις εργασίας για την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων με ευρωπαϊκά κονδύλια

30.7.16


Κονδύλι μεγαλύτερο των 24 εκατ. ευρώ για την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων εγκρίθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της Ημερησίας.

Η επιτροπή, αρμοδιότητας του Δ. Αβραμόπουλου, ικανοποίησε την αίτηση του υπουργείου Υγείας και συγκεκριμένα, το «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Επείγουσας Υγειονομικής Διαχείρισης για την Προσφυγική Κρίση» το οποίο χρηματοδοτείται από το Έκτακτο Ταμείο Ασύλου και Μετανάστευσης.

Δικαιούχος είναι το υπουργείο Υγείας και φορέας υλοποίησης το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Από το πρόγραμμα δημιουργούνται 850 νέες θέσεις εργασίας 8μηνης διάρκειας και η περίοδος υλοποίησης ξεκινά από 1.9.2016.

Πρόκειται για μια σημαντική ανάσα για τους πρόσφυγες αλλά και για την πολύπαθη ελληνική οικονομία η οποία έχει ανάγκη από κάθε νέα θέση εργασίας. Ας βοηθήσει το κονδύλι αυτό την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να κατανοήσει ότι στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος κρύβονται αναπάντεχες ευκαιρίες για την Ελλάδα...