Αν αποσυρθεί η Μέρκελ, ο Σόιμπλε έρχεται...

17.9.16


Έτοιμος να διαδεχθεί την Άγκελα Μέρκελ είναι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μόνο όμως εφόσον εκείνη αποχωρήσει από την κούρσα για την Καγκελαρία, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «Der Spiegel» που κυκλοφορεί το Σάββατο.

Όπως αναφέρει το περιοδικό ο Σόιμπλε, πιο ισχυρός από ποτέ, θα μπορούσε, αν ήθελε, να ταρακουνήσει την εξουσία της Μέρκελ. «Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στέλνει διπλό μήνυμα προς την Καγκελάριο: θα την βοηθήσει στον προεκλογικό αγώνα, αλλά είναι σε ετοιμότητα, εάν εκείνη αποχωρήσει», αναφέρει το Spiegel και επισημαίνει ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αναδείχθηκε σε εναλλακτική λύση, από τη στιγμή που κατέστη σαφές ότι η Καγκελάριος δεν είναι πια «χωρίς εναλλακτική».

«Ο Σόιμπλε είναι σήμερα πιο ισχυρός από ποτέ. Εδώ και καιρό έχει αναχθεί σε ‘συναρχηγό' της κυβέρνησης. Εάν ήθελε, θα μπορούσε να ταρακουνήσει την Καγκελαρία της Μέρκελ. Αλλά δεν θέλει. Απέρριψε όλους τους αντιπάλους της Μέρκελ που ήθελαν να τον πείσουν για ένα ‘πραξικόπημα'. Πρώτον επειδή το θεωρεί χωρίς πιθανότητες επιτυχίας και δεύτερον επειδή με την Μέρκελ τον συνδέει μια συμφωνία ανταποδοτικότητας».

Αναλυτικά στη Ναυτεμπορική. Όπως καταλαβαίνετε, τα πράγματα πάντα μπορούν να πάνε και ακόμα χειρότερα...