Σε δίκη για την παράλειψη υποβολής «πόθεν έσχες» ο Γκίκας Χαρδούβελης

21.9.16


Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου για το αδίκημα της παράλειψης υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης παραπέμπεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Με το βούλευμά του (αριθμός 1604/2016) το δικαστικό Συμβούλιο διατάσσει την παραπομπή σε δίκη του πρώην υπουργού Οικονομικών, κάνοντας δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών, Παναγιώτη Μπρακουμάτσου.

Η κατηγορία σε βάρος του κ. Χαρδούβελη αφορά την περίοδο 2011 - 2012 οπότε, αν και ήταν υπόχρεος σε υποβολή δήλωσης περιουσιακής κατάστασης ως σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, δεν είχε καταθέσει «πόθεν έσχες». Η υπόθεση είχε διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη από την από την Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής.

Πηγή: In.gr

Αναδημοσιεύω την είδηση, όχι γιατί τη θεωρώ φοβερά σημαντική αλλά επειδή τώρα που καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ, αρκετοί στα κόμματα της Αντιπολίτευσης θα μας παρουσιαστούν ως άγιοι και πετυχημένοι, που αδικήθηκαν από τον ελληνικό λαό.

Το περίφημο «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό και στην τεράστια ανοχή που έδειχναν «οι προηγούμενοι» σε...ξεχασιάρηδες υπουργούς όπως ο Γκίκας Χαρδούβελης.