Στο μεταξύ αυξάνουν οι ενδείξεις ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια κοινή συμμορία ποινικών (αλλά ποιος νοιάζεται;)

1.9.16


Την ώρα που τα περισσότερα ελληνικά ΜΜΕ δεν βρίσκουν το παραμικρό ενδιαφέρον στην κάλυψη των δραστηριοτήτων του νεοναζιστικού μορφώματος, η Δικαιοσύνη φαίνεται ότι κάνει καλά τη δουλειά της κι έτσι οι ενδείξεις για την εγκληματική δράση των Χρυσαυγιτών αυξάνουν.

Παραθέτω ένα απόσπασμα από το σημερινό ρεπορτάζ του Γιάννη Μπασκάκη στην Εφημερίδα των Συντακτών:
Την άρση της ασυλίας των χρυσαυγιτών Ι. Λαγού και Ν. Μίχου αποφάσισε χθες η Ολομέλεια της Βουλής για την επίθεση στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο της Ηλιούπολης «Συνεργείο», που πραγματοποιήθηκε από μηχανοκίνητο τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στις 10/7/2013. Η απόφαση μάλιστα ήταν ομόφωνη, αφού υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν και οι 197 παρόντες βουλευτές.
(...)Ως επικεφαλής του τάγματος εφόδου περιγράφεται στις καταθέσεις των μαρτύρων ο Λαγός, ο οποίος προδίδεται από τη συμμετοχή του βουλευτικού του αυτοκινήτου στην επίθεση και βέβαια από τα σχετικά μηνύματα που έχει ανταλλάξει με πλήθος στελεχών της οργάνωσης. Τα μηνύματα αυτά, από τα οποία μόνο ένα μικρό μέρος έχει δει το φως της δημοσιότητας και στην πλειονότητά τους μέχρι σήμερα παρέμεναν άγνωστα, φανερώνουν τον καθοδηγητικό και συντονιστικό ρόλο, καθώς και τη φυσική παρουσία του Λαγού στην επίθεση. Φανερώνουν επίσης το πόσο διαδεδομένη στα μέλη της Χρυσής Αυγής είναι η πρακτική της βίας των ταγμάτων εφόδου, γεγονός που για άλλη μία φορά επιβεβαιώνει τον οργανωμένο χαρακτήρα των επιθέσεων.
Θυμίζω ότι εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες έχουν επιλέξει με την ψήφο τους αυτή η συμμορία να αποτελεί την τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας...