Τηλεοπτικές άδειες: Ιστορικά πρωτοφανής και θεσμικά επικίνδυνη η συμπεριφορά του προέδρου του ΣτΕ

30.9.16


Με μία ασυνήθιστη ανακοίνωση ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Νίκος Σακελλαρίου έδωσε εξήγηση για τη σύντομη διάρκεια της σημερινής διάσκεψης των δικαστών της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας που επρόκειτο να κρίνει κρίσιμα θέματα για το νομοθετικό πλαίσιο για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο Πρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ο ίδιος ματαίωσε την Ολομέλεια «λόγω του κλίματος που επιχειρείται να διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομελείας του ΣτΕ για τις εκκρεμείς υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών».

Αναλυτικά στο ρεπορτάζ της Ιωάννας Μάνδρου στην Καθημερινή.

Δεν θυμάμαι καμία άλλη φορά να έχει παραδεχθεί δημόσια ένα δικαστήριο, πόσο μάλλον το ΣτΕ, ότι δεν μπορεί να κάνει καλά τη δουλειά του επειδή πιέζεται από τη δημοσιότητα που έχει λάβει μια υπόθεση.

Τι μας λέει δηλαδή ο κ. Σακελλαρίου; Ότι το ΣτΕ δεν αντέχει την πίεση; Ότι οι έμπειροι δικαστές της Ολομέλειας αδυνατούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων; Τι θα αλλάξει σε μερικές μέρες από σήμερα;

Το σκοτάδι γίνεται όλο και πιο βαθύ.