Μαζί δεν πληρώνουμε: 8 στους 10 δεν κόβουν εισιτήριο σε λεωφορεία και τρόλει

1.10.16


Κραχ στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ της Ελλάδας, καθώς όπως φαίνεται και από τα νούμερα οκτώ στους δέκα επιβάτες τους, δεν πληρώνουν εισιτήριο.

Σύμφωνα με την Ημερησία, τα έσοδα του φετινού Αυγούστου, ήταν ακόμα λιγότερα και από τον περσινό, όπου υπήρχε ακόα φρέσκο το σοκ των capital controls. Μάλιστα ιδιαίτερα χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ενώ πέρσι τον Αύγουστο τα έσοδα του ΟΣΥ ανήλθαν στα 5,5 εκατομμύρια ευρώ, φέτος δεν ξεπέρασαν τα 5, την ώρα που η μισθοδοσία του οργανισμού ανέρχεται στα 7 εκατομμύρια ευρώ!

Όπως αποκαλύπτουν και εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ, αρκετοί από τους επιβάτες χρησιμοποιούν ως πρόφαση το ότι είναι άνεργοι, με σκοπό να εκμεταλλευτούν τη νέα ρύθμιση που επιτρέπει σε ανέργους που θα επιδείξουν κάρτα ΟΑΕΔ, να επιβιβάζονται χωρίς εισιτήριο.

Πηγή: Ημερησία

Είναι άλλο πράγμα να μην πληρώνεις εισιτήριο για το κράτος επίσημα σου έχει δώσει το δικαίωμα να μην το κάνεις κι άλλο πράγμα να αποφασίζεις μόνος σου ότι δεν θα πληρώσεις. Η μάγκικη κουλτούρα του «δεν πληρώνω» καταστρέφει τη χώρα.

Εξάλλου, πάλι εμείς θα πληρώσουμε τα σπασμένα μέσω της φορολογίας...