Το βασικό συμπέρασμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υπάρχει κόμμα, μόνο Τσίπρας

17.10.16


Παρακολουθώντας από απόσταση τις διεργασίες του 2ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, το μόνο που βρήκα διασκεδαστικό ήταν το...άγχος των κομμάτων της Αντιπολίτευσης για τη στάση που θα κρατήσουν διάφορες τάσεις του κόμματος απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα.

Μου μοιάζει αληθινά αστείο ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που πιστεύουν ότι ο σημερινός πρωθυπουργός ενδιαφέρεται πραγματικά για το τι λένε τα στελέχη του κόμματος του, πόσο μάλλον όταν τον έχουμε ήδη δει με χαρακτηριστική ευκολία να αποδέχεται την αποχώρηση του Βαρουφάκη, της Κωνσταντοπούλου κι άλλων ακραίων.

Το μόνο ασφαλές συμπέρασμα που μπορεί να εξαχθεί από το συνέδριο είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει με πάθος τον αγώνα για τη διατήρηση της καρέκλας του, έχοντας εξαγοράσει με κρατικές θέσεις και αξιώματα την ανοχή και του τελευταίου στελέχους του κόμματος. Αυτό δηλαδή που για δεκαετίες έκαναν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία.

Εξάλλου, ο κυνισμός του ίδιου του Τσίπρα είναι πολύ πιο ειλικρινής από τις υποκριτικές διαμαρτυρίες διαφόρων στελεχών που ξαφνικά διαφωνούν με την «ΠΑΣΟΚοποίηση» του κόμματος, έχοντας νωρίτερα καταπιεί κοτζάμ Καμμένο...