Κούγκι, η τελευταία επιλογή του Σταύρου Θεοδωράκη

15.1.17


Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, ο Σταύρος Θεοδωράκης είδε την ήδη προβληματική επιλογή του να πατάει σε...δυο ιδεολογικές βάρκες να καταρρέει και το Ποτάμι περιορίστηκε στο 4,05%, κερδίζοντας μόλις 11 έδρες. Σήμερα, στο Ποτάμι έχουν απομείνει 7 βουλευτές.

Αντιλαμβάνομαι ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης αισθάνεται οργή για την...αποικιοκρατική συμπεριφορά της Φώφης Γεννηματά αλλά έτσι λειτουργεί το χρηματιστήριο της Πολιτικής. Όπως ο ίδιος κάποτε "αγόρασε" φτηνά τη συνεργασία παλιών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, έτσι τώρα παρακολουθεί το αλισβερίσι από την άλλη πλευρά του πάγκου. Ain't karma a bitch?

Τίποτα όμως δεν έχει ακόμα τελειώσει ακόμα για το Ποτάμι, μπορεί ακόμα ο Σταύρος Θεοδωράκης να επιτελέσει τον ρόλο που ίδιος ανέθεσε στον εαυτό του, αυτόν του ανανεωτή του μίζερου πολιτικού περιβάλλοντος του προοδευτικού χώρου. Ο τρόπος είναι ένας και δεν είναι αυτός που ίσως ο ίδιος σήμερα νομίζει.

Αν ο Σταύρος Θεοδωράκης θέλει να "απαντήσει" στη Φώφη Γεννηματά, δεν έχει παρά να πολλαπλασιάσει τη συρρικνούμενη δύναμη του μέσω της...ανατίναξης του κόμματος του. Ο Σταύρος Θεοδωράκης πρέπει να σηκώσει το γάντι, να εντάξει το Ποτάμι στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και να απαιτήσει την ανοιχτή και καθαρή εκλογή αρχηγού του νέου σχήματος από τη βάση.

Με τη βάση τελικό κριτή, αν η Φώφη Γεννηματά προσέλθει αυτάρεσκα ως η μοναδική υποψήφια με τη στήριξη όλων των δεινοσαύρων αλλά και των "προδοτών" από το Ποτάμι, ο Σταύρος Θεοδωράκης θα έχει τη χρυσή ευκαιρία να διευκολύνει την ανάδειξη μιας διαφορετικής υποψηφιότητας που θα ανατρέψει τα πάντα.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν πρέπει να διαλέξει τον ψευδορομαντικό δρόμο της εξαφάνισης του "έντιμου" Ποταμιού, δεν πρέπει να τους κάνει τη χάρη, δεν πρέπει να βοηθήσει στην εδραίωση ενός ελάχιστα ελκυστικού μονοπωλίου στον ζωτικό χώρο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας.

Όταν σε θέλουν μακαρίτη, γίνε καταλύτης.