Δεν υπήρξαν και δεν υπάρχουν υποτακτικοί της Μέρκελ στο ελληνικό πολιτικό σύστημα

14.2.17


Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν υπήρξε ποτέ υποτακτικός της Μέρκελ. Ο Αντώνης Σαμαράς δεν υπήρξε ποτέ υποτακτικός της Μέρκελ. Ο Λουκάς Παπαδήμος δεν υπήρξε ποτέ υποτακτικός της Μέρκελ. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν υπήρξε ποτέ υποτακτικός της Μέρκελ.

Η Άγκελα Μέρκελ δεν έχει προσωπικό πρόβλημα με την Ελλάδα. Το βασικό πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι η Άγκελα Μέρκελ. Η Ελλάδα δεν πρέπει να ετεροπροσδιορίζει την πολιτική με βάση το ποια/ος είναι η/ο καγκελάριος της Γερμανίας. Η Ελλάδα οφείλει να καταστρώσει και να εφαρμόσει ένα δικό της σχέδιο για να προχωρήσει μπροστά.

Ο Παπανδρέου, ο Σαμαράς, ο Τσίπρας και η Μέρκελ έχουν κάτι κοινό: είναι όλοι τους πολιτικοί. Οι πολιτικοί μαζεύουν ψήφους. Αν μαζέψουν πολλές, μπορεί να συμμετάσχουν και στη διακυβέρνηση της χώρας τους. Για να μαζέψουν ψήφους, λένε διάφορα πράγματα. Άλλα τα πιστεύουν, άλλα τα λένε γιατί ταιριάζουν στη συγκυρία. Σίγουρα πάντως δεν τα λένε γιατί είναι υποτακτικοί κάποιου άλλου πολιτικού ή κάποιας ανώτερης δύναμης.

Αν υπάρχει ένα κόμμα που έπρεπε να γνωρίζει πάρα πολύ καλά όλα τα παραπάνω είναι το σημερινό συρρικνωμένο ΠΑΣΟΚ. Γιατί η συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ επετεύχθη ακριβώς επειδή οι πολιτικοί αντίπαλοι παρίσταναν ότι δεν γνωρίζουν όλα τα παραπάνω.

O Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι υποτακτικός της Μέρκελ. Αν οι ψήφοι του ΠΑΣΟΚ αυξηθούν με τη μετατόπιση του κόμματος στη λάθος πλευρά της Ιστορίας, η χώρα δεν θα κερδίσει απολύτως τίποτα.