Οι θιασώτες του μεσαίου χώρου κατάντησαν ψεκασμένοι ακροδεξιοί

20.3.17


Μπορεί όποιος γνωρίζει στοιχειωδώς πρόσθεση και αφαίρεση να γνωρίζει ότι ο Κώστας Καραμανλής αποτελεί το Νέρωνα της σύγχρονης Ελλάδας που έσυρε τη χώρα στη χρεοκοπία του 2009 αλλά από την  άλλη οφείλει κανείς να του αναγνωρίσει ότι η Ν.Δ των ημερών του ήταν...απλώς σπάταλη, όχι ακροδεξιά.

Αυτό όμως που είναι πραγματικά σοκαριστικό και το σκεφτόμουν με αφορμή τις συνωμοσιολογικές θεωρίες του Θοδωρή Ρουσόπουλου για τις πυρκαγιές του 2007 είναι το ότι οι άνθρωποι αυτοί κάποτε μας συστήθηκαν ως θιασώτες του περίφημου "μεσαίου χώρου".

Από το 2009 και μετά όμως, το δήθεν πολιτικό κεφάλαιο "Καραμανλής" προστατεύεται μέσα από μια σειρά ανερμάτιστων θεωριών συνωμοσίας: από τους πράκτορες που απήγαγαν τα παιδιά του Καραμανλή μέχρι τώρα τους Τούρκους που έβαλαν τις φωτιές. Όλες οι σκοτεινές δυνάμεις αυτού του πλανήτη συντονίστηκαν για να...συκοφαντήσουν την κυβέρνηση των σκανδάλων, της σπατάλης και της αδιαφάνειας.

Όχι τυχαία, διαπρύσιος προστάτης του νεοκαραμανλισμού είναι σήμερα Πάνος ο Καμμένος ενώ συνωστισμός εθνικοφρόνων παρατηρείται και στα πέριξ του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος ουσιαστικά αποτελεί τον κρυφό, πλην ισχυρότατο, κυβερνητικό εταίρο του Αλέξη Τσίπρα.

Όλο αυτό θα ήταν φοβερά αστείο αλλά δυστυχώς ένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας μοιάζει να τρώει αμάσητο το παραμύθι...