Πιτσιόρλας: Κανείς δεν πρέπει να κατηγορεί την κυβέρνηση και ειδικά τον Τσίπρα για παλαιότερες δηλώσεις

19.4.17


Ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας είναι ίσως ο μόνος άνθρωπος στην Ελλάδα ο οποίος έχει καταλάβει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πολεμά τον κρατισμό. Δικαίωμα του, σίγουρα η κατοχή μιας υπουργικής καρέκλας λειτουργεί ενισχυτικά στη δημιουργία τέτοιων...πρωτότυπων θεωριών.

Μιλώντας σήμερα στο Capital.gr, ο Στέργιος Πιτσιρόλας προχώρησε σε μια δήλωση που θα ζήλευε ακόμα και οι πιο φανατικοί οπαδοί του Αλέξη Τσίπρα. Να τι δήλωσε κατά λέξη:
Ερώτηση: Η αλήθεια είναι πως από τη δήλωση "τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, ο οδικός άξονας δεν είναι κερδοφόρα φιλέτα προς χάρισμα", τα γνωστά ασημικά της αριστεράς, μοιάζει σαν να έχει περάσει ένας αιώνας.
Απάντηση: Έχει περάσει πολύς χρόνος όντως. Νομίζω ότι κανείς δεν πρέπει να κατηγορεί την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ειδικά για παλαιότερες δηλώσεις και να επισημαίνει ανακολουθίες. Η ελληνική ιστορία είναι γεμάτη από τέτοια παραδείγματα, όλων των αντιπολιτεύσεων, όλων των ηγετών που κυβέρνησαν αυτή τη χώρα...
Ειλικρινά, δεν ξέρω αν έχει καταγραφεί πιο προκλητική δήλωση από στέλεχος της κυβέρνησης τους τελευταίους μήνες. Δεν θυμάμαι κανέναν άλλον υπουργό να καλεί τους πάντες να το...βουλώσουν και να μην σχολιάσουν την πρωτοφανή διάσταση μεταξύ λόγων και έργων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Αν βρει λίγο χρόνο ο κ. Πιτσιόρλας, ας μας υποδείξει τι είδους κριτική επιτρέπεται να ασκούν οι πολίτες και τα πολιτικά κόμματα στην κυβέρνηση. Από ποια ημερομηνία και μετά θεωρούνται "διαθέσιμες προς κριτική" οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης;

Αν ο τόσο προκλητικά θρασύς Πιτσιόρλας εκπροσωπεί τη δήθεν σοβαρή και σοσιαλδημοκρατική πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτω που καήκαμε!