Πολιτικά αποκρουστική εν έτει 2017 η εμμονή Γεννηματά σε ένα συνέδριο με μόνο διορισμένους(!) συνέδρους

23.4.17


Ομολογώ ότι δεν είχα αντιληφθεί ότι χθες το απόγευμα συνεδρίαζε η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, μιας και στα χρόνια της κρίσης οι εσωτερικές διαδικασίες των κομμάτων δεν λαμβάνουν τη δημοσιότητα του παρελθόντος. Φαίνεται όμως ότι συνέβησαν κάποια πράγματα κάπως...ιστορικά.

Γνωρίζω πολύ καλά ότι το να πάρω θέση υπέρ του αιτήματος μιας πλευράς σε μια εσωκομματική διαμάχη -πόσο μάλλον του ΠΑΣΟΚ-, θα μου εξασφαλίσει δεκάδες κοσμητικά επίθετα από την άλλη πλευρά και θα συμβάλει καταλυτικά στη διατύπωση λυρικών σεναρίων περί αποστασίας, προδοσίας, πλεκτάνης κ.α.

Παρ' όλα αυτά, θα ήταν δειλό εκ μέρους να μην παρατηρήσω το προφανές, ότι δηλαδή η πρόταση της Φώφης Γεννηματά για ένα συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με μόνο(!) διορισμένους συνέδρους είναι πολιτικά αποκρουστική. Μου φαίνεται πραγματικά αστείο και θλιβερό ότι υπάρχουν άνθρωποι που δημόσια υπερασπίζονται κάτι τέτοιο.

Όταν από τις δυο προτάσεις η μια λέει "συνέδριο μόνο για νταραβεριτζήδες" και η άλλη λέει "συνέδριο χωρίς την κοινωνία δεν έχει νόημα", αυτονόητα στηρίζεις τη δεύτερη. Είναι ανούσιο και να επιχειρηματολογεί για κάτι τόσο προφανές.