Αστυνομία του Τορόντο: Αν σας μυρίζει χόρτο από το σπίτι του γείτονα, μην μας καλέσετε!

17.10.18


Μετά την Ουρουγουάη, ο Καναδάς έγινε η δεύτερη χώρα στον κόσμο που προχώρησε στη νομιμοποίηση της κάνναβης για ψυχαγωγικούς λόγους και η Αστυνομία του Τορόντο βρήκε ένα πρωτότυπο τρόπο να ενημερώσει τους πολίτες για το νέο νομικό καθεστώς.

Με μια σειρά δημοσιεύσεων στα social media, η Αστυνομία του Τορόντο εξηγεί πότε πρέπει να καλεί στην τηλεφωνική γραμμή εκτάκτου ανάγκης του 911 και πότε όχι, ειδικά τώρα που η χρήση της κάνναβης είναι νόμιμη.

1. Αν έχεις χαθεί και θέλεις να ζητήσεις οδηγίες, μην καλέσεις την Αστυνομία. Ούτε και αν θες να καταγγείλεις ότι κάποιος ενήλικας καπνίζει κάνναβη. Δεν είναι πια παράνομο.


2. Αν θέλεις να ρωτήσεις τι πρέπει να κάνεις με το κρέας που έχεις στο ψυγείο σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, μην καλέσεις την Αστυνομία. Ούτε κι αν σου μυρίζει χόρτο από το σπίτι του γείτονα. Δεν είναι πια παράνομο.



3. Αν σου έχει τελειώσει ο χρόνος ομιλίας και θες να τηλεφωνήσεις στον φίλο σου, μην καλέσεις στην Αστυνομία. Μην καλέσεις ούτε και για τις γλάστρες κάνναβης του γείτονα σου. Δεν είναι πια παράνομο.