Γιώργος Καπουτζίδης, το καλύτερο πράγμα που έχει συμβεί εδώ και χρόνια στην ελληνική τηλεόραση

9.10.18


Η χθεσινή, έντονα συναισθηματικά φορτισμένη, τοποθέτηση του Γιώργου Καπουτζίδη εναντίον του bullying αποτελεί μια καλή αφορμή για να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Καπουτζίδης αποτελεί το καλύτερο πράγμα που έχει συμβεί στην ελληνική τηλεόραση εδώ και χρόνια.

Υπάρχουν πολλοί μορφωμένοι και καλλιεργημένοι άνθρωποι στην ελληνική τηλεόραση αλλά μόνο λίγοι από αυτούς δεν έχουν παραιτηθεί, λίγοι δεν έχουν υποκύψει στην ασφαλή γοητεία του «έλα μωρέ, αφού αυτά θέλει ο κόσμος». Ένας από αυτούς είναι σίγουρα ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Όταν όλα έμοιαζαν να έχουν τελειώσει για την ελληνική μυθοπλασία, ο Γιώργος Καπουτζίδης απέδειξε ότι μπορεί να υπάρχουν ελληνικές σειρές υψηλού επιπέδου -που παράγουν γέλιο λόγω της οξυδέρκειας του δημιουργού τους κι όχι με κλανιές, ρεψίματα και εξαντλημένες μανιέρες άλλων δεκαετιών.

Όταν η φτήνια έμοιαζε να αποτελεί το βασικό συστατικό της ελληνικής εκδοχής των διάφορων reality show του εξωτερικού, ο Γιώργος Καπουτζίδης έδειξε ότι μπορείς να παραμείνεις αξιοπρεπής ακόμα και σε concept που η αξιοπρέπεια περισσότερο βλάπτει παρά βοηθάει την τηλεθέαση.

Χθες, μας χάρισε μια ακόμα ξεχωριστή στιγμή, από αυτές που αληθινά σπανίζουν στη μίζερη ελληνική τηλεόραση. Δήλωσε ότι ήταν κι αυτός ένα διαφορετικό παιδί, όχι όμως για να στρέψει τις κάμερες στην προσωπική του ζωή αλλά για να προσθέσει την αναγνωρισιμότητα του στην προσπάθεια ανάδειξης ενός φοβερά σημαντικού κοινωνικού προβλήματος.

Ο μόνος τρόπος για να βλέπουμε στην τηλεόραση κάτι άλλο πέρα από μπάλα, ειδήσεις και ξένες παραγωγές είναι να υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι σαν τον Γιώργο Καπουτζίδη.