Θετική η εξαγγελία Μητσοτάκη για την ένταξη του μαθήματος της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία

29.11.18


Tην υποχρεωτική ένταξη του μαθήματος της σεξουαλικής αγωγής και διαπαιδαγώγησης στα σχολεία προανήγγειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Κέντρο Πρόληψης και Εξέτασης Checkpoint.

"Η επένδυση για το μέλλον, για την επόμενη γενιά, είναι η υποχρεωτική ένταξη του μαθήματος της σεξουαλικής αγωγής, της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, στα σχολεία. Έτσι ώστε να μπορούν τα παιδιά μας να είναι σωστά ενημερωμένα, να μην είναι θύματα προκαταλήψεων και να μπορούν και αυτά με τον τρόπο τους να διαχειρίζονται τις δικές τους σεξουαλικές προτιμήσεις με τρόπο που δεν θα τα κάνει να αισθάνονται ενοχικά", τόνισε, στη δήλωσή του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης, στη διάρκεια της επίσκεψής του, συνομίλησε με μέλη της διοίκησης και με εθελοντές του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος "Θετική Φωνή", οι οποίοι του παρουσίασαν τις εγκαταστάσεις των εξεταστηρίων και του έδειξαν πώς γίνεται, δωρεάν και ανώνυμα, το γρήγορο τεστ για τον HIV και τις ηπατίτιδες Β και C, με μια σταγόνα αίμα από το δάχτυλο.

Περισσότερα στο σχετικό αναλυτικό ρεπορτάζ του Capital.gr.

Η Ελλάδα έχει καθυστερήσει σημαντικά στην ενσωμάτωση ενός τέτοιου μαθήματος στην εκπαιδευτική ύλη των σχολείων και ως εκ τούτου πρόκειται για μια αληθινά αξιέπαινη πρωτοβουλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Αν κάποια στιγμή έρθει κάτι τέτοιο προς ψήφιση στη Βουλή, θα πρέπει αυτονόητα να στηριχθεί από το σύνολο των δημοκρατικών κομμάτων.