Βορίδης για θρησκευτική ουδετερότητα: Δεν θα εορτάζονται δημόσια τα Χριστούγεννα, δεν θα μπορείς να βάλεις μια φάτνη (video)

5.11.18


Ισχυρή υποψηφιότητα για τη μεγαλύτερη λαϊκίστικη παπάτζα της χρονιάς, αν όχι και της δεκαετίας, έβαλε χθες ο Μάκης Βορίδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά.

Σχολιάζοντας την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την κατοχύρωση της θρησκευτικής ουδετερότητας του Κράτους κατά τη συνταγματική αναθεώρηση, ο κ. Βορίδης ισχυρίστηκε ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι δεν θα επιτρέπεται ο δημόσιος εορτασμός των Χριστουγέννων και πράξεις όπως η τοποθέτηση μιας φάτνης!


Δεν πρόκειται να μπω καν στον κόπο να εξηγήσω γιατί αυτά που λέει ο κ. Βορίδης, πόσο μάλλον με την ιδιότητα του «έγκριτου νομικού», είναι απολύτως γελοία. Το μόνο που νιώθω την ανάγκη να επισημάνω ξανά είναι το ότι είναι αληθινά σοκαριστική η ενσωμάτωση ενός ψεκασμένου ακροδεξιού λόγου στη δημόσια ρητορική της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει υποτιμήσει φοβερά το εύρος της άλωσης του κόμματος από τους πάλαι ποτέ περιθωριακούς μηχανισμούς της ελληνικής Ακροδεξιάς.