Ακροδεξιό παραλήρημα Βούλτεψη: Συντελείται εθνοκάθαρση της ελληνικής μεινότητας στην Αλβανία (video)

9.12.18

Στο ίδιο πάνελ που ο Ανδρέας Λοβέρδος επιχείρησε μια αναλογία μεταξύ Ζακ Κωστόπουλου και Κωνσταντίνου Κατσίφα, η Σοφία Βούλτεψη ξεστόμισε κάτι ακόμα χειρότερο.

Η κ. Βούλτεψη μίλησε για «εθνοκάθαρση» της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας, η οποία μάλιστα διεξάγεται υπό την ανοχή τόσο της αλβανικής όσο και της ελληνικής κυβέρνησης.



Στον πολιτισμένο κόσμο, ο όρος «εθνοκάθαρση» χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια κατάσταση φοβερά φρικτή, η οποία συνήθως ελάχιστα απέχει από το να χαρακτηριστεί ως «γενοκτονία». Ιδιαίτερα στα Βαλκάνια, ο όρος «εθνοκάθαρση» περιγράφει εκτεταμένες σφαγές πληθυσμών, κάτι το οποίο απέχει φυσικά κατά πολύ από τα (υπαρκτά) προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία.

Κανονικά, θα έπρεπε να αναρωτηθώ αν οι θέσεις της κ. Βούλτεψη απηχούν εκείνες του κόμματος της αλλά νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα ήταν άδικο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Θεωρώ δεδομένο ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν συμμερίζεται τέτοιες ανοησίες και ούτε φυσικά μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατία θα θέσει ζήτημα...εθνοκάθαρσης.

Το ερώτημα για τον κ. Μητσοτάκη είναι άλλο: θα μπορέσει να ελέγξει την εθνικολαϊκιστική πτέρυγα του κόμματος του ως πρωθυπουργός;