Δημοσκόπηση Pulse: Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ αυξάνουν τα ποσοστά τους και συμπιέζουν το ΚΙΝΑΛ

21.12.18


Η χθεσινή δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμού του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ επιβεβαιώνει λίγο-πολύ την εικόνα που διαμορφώνεται τις τελευταίες εβδομάδες στο πολιτικό σκηνικό.

Σε σύγκριση με τη μέτρηση του Νοεμβρίου, η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας αυξάνεται μεν αλλά ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει μια μονάδα και αγγίζει το 23%. Την ίδια ώρα, το Κίνημα Αλλαγής πέφτει από το 8% στο 7%, δείχνοντας να συμπιέζεται μεταξύ των δυο πρώτων κομμάτων.

Αν και ήδη οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας είναι ιδιαίτερα υψηλοί, είναι εξαιρετικά βέβαιο ότι η πόλωση θα αυξάνεται ακόμα περισσότερο στον δρόμο προς τις εκλογές, προκαλώντας ακόμα σημαντικότερα προβλήματα στο ΚΙΝΑΛ αλλά και στα μικρότερα κόμματα που παλεύουν για την είσοδο στη Βουλή.

Δυστυχώς, η σημερινή δημοσκοπική εικόνα του Κινήματος Αλλαγής θυμίζει εκείνη του συρρικνωμένου ΠΑΣΟΚ, χωρίς όμως αυτή τη φορά να υπάρχει η ελπίδα ότι μπορεί να ληφθεί κάποια σοβαρή πρωτοβουλία ανασυγκρότησης του ενδιάμεσου προοδευτικού χώρου.