Με ειρωνικά σχόλια του πρωθυπουργικού γραφείου θα επιτευχθεί η συνεννόηση των προοδευτικών δυνάμεων;

9.12.18


Διαβάζω ότι με επίσημο(!) σχόλιο του το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού καλεί το Ποτάμι και τον Σταύρο Θεοδωράκη να απαντήσει σε δημοσιεύματα κυριακάτικων εφημερίδων σχετικά με τη στάση που θα τηρήσει απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αναρωτιέμαι πραγματικά αν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο για κάτι τέτοιο. Από πότε μια κυβέρνηση καλεί επίσημα ένα πολιτικό κόμμα να σχολιάσει δημοσιεύματα εφημερίδων; Έτσι διεξάγεται ο πολιτικός διάλογος μεταξύ των κομμάτων; Με βάση το τι γράφουν οι εφημερίδες επικοινωνούν οι πολιτικοί αρχηγοί;

Είναι δυνατόν να εκδίδονται τέτοιες ανακοινώσεις όταν το διακύβευμα είναι να επιτευχθεί μια συνεννόηση των προοδευτικών δυνάμεων υπέρ της ιστορικής Συμφωνίας των Πρεσπών; Ας σοβαρευτούν στο Μέγαρο Μαξίμου, δεν προσφέρονται όλα τα θέματα για μικροπολιτική διαχείριση.

Το ότι το Ποτάμι πράγματι δεν χρειάζεται να αυτοεξευτελιστεί ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν σημαίνει ότι το Μέγαρο Μαξίμου δικαιούται να δείχνει μια τόσο ενοχλητική υπεροψία, πόσο μάλλον όταν ο κυβερνητικός εταίρος τους συκοφαντεί όλη μέρα και όλη νύχτα τη συμφωνία με την Π.Γ.Δ.Μ.