Η Φώφη Γεννηματά διέλυσε το Κίνημα Αλλαγής για τη Συμφωνία των Πρεσπών, όχι ο Αλέξης Τσίπρας

1.2.19


Έχω κουραστεί να διαβάζω ότι η διάλυση του Κινήματος Αλλαγής υπήρξε αποτέλεσμα κάποιου φοβερού και τρομερού σχεδίου του Αλέξη Τσίπρα για να διαλύσει την Κεντροαριστερά και να ηγεμονεύσει στον προοδευτικό χώρο.

Αστειότητες. Η Φώφη Γεννηματά διέλυσε το Κίνημα Αλλαγής και κανένας άλλος. Ο μπασκετόφιλος Αλέξης Τσίπρας πήρε απλά το...rebound και φαντάζομαι ότι για ακόμα μια φορά ευχαρίστησε την καλή του μοίρα για την ευλογία του να διαθέτει τόσο πολιτικά ανεπαρκείς αντιπάλους.

Η Φώφη Γεννηματά έκρινε ότι ο καλύτερος τρόπος να απειλήσει πολιτικά ένα μεγάλο κόμμα στα αριστερά της ήταν να κάνει...δεξιά στροφή! Η Φώφη Γεννηματά γνώριζε πολύ καλά ότι ένα μεγάλο κομμάτι του Κινήματος Αλλαγής εύλογα προσεγγίζει θετικά τη Συμφωνία των Πρεσπών και παρ'όλα αυτά προτίμησε να επιβάλει την προσωπική στρατηγική της.

Το αποτέλεσμα; Η «πατριωτική» στροφή του Κινήματος Αλλαγής προκάλεσε τη δημοσκοπική κατάρρευση του κόμματος και απελευθέρωσε δυνάμεις που ήδη ασφυκτιούσαν υπό τον ζυγό των πράσινων δεινοσαύρων που επέστρεψαν στα πράγματα κατά τη διάρκεια της ηγεσίας της Φώφης Γεννηματά.

Η Φώφη Γεννηματά ήταν αυτή που δεν κατάλαβε ότι με το να συμμετάσχει στη δαιμονοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, κατέστησε απόλυτα αδιάφορο τον ρόλο του Κινήματος Αλλαγής στα πολιτικά πράγματα. Αν διαφωνείς με τη Συμφωνία των Πρεσπών, θα ψηφίσεις Νέα Δημοκρατία ή κάποιο ακροδεξιό σχήμα, όχι τον Βασίλη τον Κεγκέρογλου. Αν συμφωνείς με τη Συμφωνία των Πρεσπών, θα ψηφίσεις αναγκαστικά τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ότι τα στελέχη του κόμματος αναγκάζονται να υποστηρίξουν την πολιτικά σχιζοφρενή γραμμή «είμαστε προοδευτικοί αλλά συμφωνούμε σε όλα με τη ΝΔ» δεν σημαίνει ότι και οι ψηφοφόροι θα ακολουθήσουν.

Κατά συνέπεια, θεωρώ μάλλον...κολακευτικό για τον Αλέξη Τσίπρα το να θεωρούμε ότι μπορεί πράγματι να προέβλεψε την πολιτική αυτοκτονία του Κινήματος Αλλαγής. Τα βασικά να είχε κάνει σωστά η Φώφη Γεννηματά, σήμερα όλα θα ήταν τελείως διαφορετικά...