To Ποτάμι, η Συμφωνία των Πρεσπών και η συνωμοσιολογική στροφή των «συστημικών» ΜΜΕ

1.2.19


Οι τακτικοί αναγνώστες της Παραπολιτικής γνωρίζουν τις πάγιες ενστάσεις μας για το πολιτικό εγχείρημα του Ποταμιού, οι οποίες αποδείχθηκαν ανατριχιαστικά προφητικές για την τύχη του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη.

Τα πολλά λάθη του Ποταμιού όμως καθόλου δεν δικαιολογούν τον απίστευτο πόλεμο λάσπης που δέχεται τις τελευταίες μέρες το συγκεκριμένο κόμμα για την απόφαση του να υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Εκ του πονηρού, δημοσιογράφοι και δημοσιολόγοι θέτουν συνωμοσιολογικού τύπου ερωτήματα για τη στάση του Ποταμιού, θεωρώντας δεδομένο ότι θα μπορούσε να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών μόνο εξαιτίας κάποιου τύπου συναλλαγής. Αλήθεια;

Το ερώτημα δεν είναι γιατί ψήφισε το Ποτάμι τη Συμφωνία των Πρεσπών. Το ερώτημα είναι γιατί δεν την ψήφισε το Κίνημα Αλλαγής αλλά και γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν έδειξε μεγαλύτερη γενναιότητα απέναντι της. Γιατί είναι αυτό το σωστό ερώτημα; Γιατί πολύ απλά η Συμφωνία των Πρεσπών κινήθηκε αυστηρά εντός της εθνικής γραμμής που έχει χαραχθεί για το Μακεδονικό εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Ποιος να μας το έλεγε ότι θα ξημέρωνε μια μέρα που δημοσιογράφοι όπως ο Γιάννης Πρετεντέρης θα χτυπούσαν το νταούλι της ψεκασμένης συνωμοσιολογίας και πλήθος συστημικών ΜΜΕ και κομμάτων θα χόρευαν στον ρυθμό του...