Αξιόλογοι αρκετοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, θα εκλεγούν όμως;

21.2.19


Με μπόλικο ενθουσιασμό, η Νέα Δημοκρατία προχώρησε χθες στην ανακοίνωση 15 νέων υποψηφίων ευρωβουλευτών, πολλοί εκ των οποίων είναι πράγματι ιδιαίτερα αξιόλογοι.

Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα με τους αξιόλογους υποψηφίους: δεν εκλέγονται. Δεν εκλέγονται γιατί δεν τους στηρίζει το ίδιο το κόμμα που τους κατεβάζει, γιατί κυρίως χρησιμοποιούνται σαν άλλοθι διεύρυνσης ενώ στο τέλος θα εκλεγούν οι σκληρά κομματικοί υποψήφιοι.

Προσωπικά, θεωρώ ότι η μάχη στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ μετριοπαθών και ακραίων είναι φοβερά σημαντική για τον μέλλον του τόπου και πράγματι πολλοί από τους 15 νέους υποψηφίους είναι οι άνθρωποι που προσωπικά θα ήθελα να δω να επιβιώνουν πολιτικά εντός ενός συντηρητικού κόμματος όπως η Νέα Δημοκρατία. 

Ήλπιζα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει κατανοήσει ότι δεν αρκεί να εξασφαλίσει την υποστήριξη αξιόλογων ανθρώπων αλλά θα πρέπει να φροντίσει να βοηθήσει κάποιους από αυτούς να εκλεγούν. Θα τους δώσει τηλεοπτικό χρόνο; Θα τους δώσει πρόσβαση σε κομματικές οργανώσεις; Θα τους επιτρέψει να πουν και 2-3 πράγματα εκτός της πολύ στενής κομματικής γραμμής;

Δυστυχώς, δεν το θεωρώ φοβερά πιθανό. Ήδη το «τσουβάλιασμα« τους σε μια κοινή ανακοίνωση είναι μάλλον προβληματικό...