3 ευρήματα των σημερινών δημοσκοπήσεων που επιβεβαιώνουν ότι η ΝΔ ανέστησε τον ΣΥΡΙΖΑ

19.5.19


Το ΒΗΜΑ και το Πρώτο Θέμα, οι δυο μεγαλύτερες αντικυβερνητικές εφημερίδες της χώρας, φιλοξενούν σήμερα δυο μεγάλες δημοσκοπήσεις για τις Ευρωεκλογές της επόμενης Κυριακής. Η Παραπολιτική τις μελέτησε και σας παρουσιάζει 3 πολύ ενδιαφέροντα ευρήματα.

Δεν θα σταθούμε στην πρόθεση ψήφου, όπου η διαφορά μεταξύ της πρώτης Νέας Δημοκρατίας του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ μειώνεται, αλλά σε 3 άλλα σημεία που επιβεβαιώνουν τα επικοινωνιακά εγκλήματα της ομάδας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

1. Οι πολίτες δεν ενοχλήθηκαν ιδιαίτερα από τις διακοπές Τσίπρα στο κότερο

Σε σχετική ερώτηση της Marc για λογαριασμού του Πρώτου Θέματος, το 40,1% απαντούν ότι «ήταν δικαίωμα του πρωθυπουργού», το 23,8% απαντούν επιεικώς ότι «καλό θα ήταν να αποφεύγονται τέτοιες ενέργειες» ενώ το 23,9% απαντούν ότι «είναι απαράδεκτη τέτοια συμπεριφορά». Την επιλογή του «Δεν ξέρω/ δεν απαντώ» επέλεξαν το 12,1% των ερωτηθέντων.

2. Η διαφορά Μητσοτάκη-Τσίπρα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός κλείνει εντυπωσιακά

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμού του ΒΗΜΑτος, τον περασμένο Ιανουάριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκέντρωνε το 30% στην ερώτηση περί καταλληλότητας για πρωθυπουργός έναντι μόλις 19% του Αλέξη Τσίπρα. Πλέον, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας έχει υποχωρήσει στο 28% και ο Αλέξης Τσίπρας έχει ανέβει στο 25%. Από το -11% στο -3% μέσα σε 5 μήνες.

3. Η απογοήτευση για την κυβέρνηση είναι εξίσου μεγάλη με την απογοήτευση για τη Νέα Δημοκρατία

Στο σχετικό ερώτημα της Metron Analysis για το ΒΗΜΑ, το 66% των ερωτηθέντων αξιολογεί αρνητικά το έργο της σημερινής κυβέρνησης αλλά το 62% αξιολογεί αρνητικά και το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης! Σε προσωπικό επίπεδο, ο Αλέξης Τσίπρας αξιολογείται ως πρωθυπουργός αρνητικά από το 65% των ερωτηθέντων και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αξιολογείται αρνητικά από το 62% ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.