Αναστάτωση προκαλούν τα συχνα σεισμικά γεγονότα

14.2.08


Η Ελλάδα ανέκαθεν υπήρξε κέντρο συχνών σεισμικών δονήσεων.Οι σεισμοί αποτελούν στοιχείο της ιστορίας της καθώς πολλές φορές , οι καταστροφές που προκάλεσαν χρειάστηκαν πολύ καιρό για να διορθωθούν.Ποιός μπορεί να ξεχάσει τους καταστροφικούς σεισμούς του Αιγίου , της Αθήνας και πολλών άλλων περιοχών που δεν περιορίστηκαν σε υλικές καταστροφές αλλά συνοδεύτηκαν με την απώλεια ανθρώπινων ζωών.Οι έντονες σεισμικές δονήσεις των τελευταιών μηνών φαίνεται να προβληματίζουν τους ειδικούς.Οι μεγάλοι δίδυμοι σεισμοί της Χαλανδρίτσας και οι σημερινοί σεισμοί της Μεθώνης ξύπνησαν μνήμες.

Ο εγκέλαδος ανήκει στην κατηγορία των περίφημων ασύμμετρων απειλών.Δεν μπορεί να περιοριστεί ούτε η συχνότητα αλλά ούτε και η ένταση του.Με λίγα λόγια , δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Μόνο η πρόληψη μπορεί να αποτελέσει σανίδα σωτηρίας.Ας φροντίσουν λοιπόν οι υπεύθυνοι να είναι τυπικοί στη λήψη και την εφαρμογή των κατάλληλων μέτρων για να αποτραπούν τα χειρότερα.

Το εργοστάσιο της Ρικομέξ δεν το γκρέμισε ο σεισμός.Το γκρέμισαν οι ανίκανοι μηχανικοί που το κατασκεύασαν με τέτοιο τρόπο....