Και τι έγινε ;

23.3.08


Ο ΣΥΝ ψηφίζει «Ελευθεροτυπία»

«Ρεύμα» στην κοινωνία έχει, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο ΣΥΝ, αλλά «ρεύμα» μέσα στο ΣΥΝ έχει κάποιος άλλος που δεν είναι ούτε κάποιο πρόσωπο, ούτε κάποια εσωκομματική τάση. Πρόκειται για την «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» και την καθημερινή έκδοση της «Ε» που δείχνουν να σαρώνουν μεταξύ των στελεχών και των μελών του!



Το συμπέρασμα ότι οι εφημερίδες μας είναι πρώτες στις προτιμήσεις των ανθρώπων του ΣΥΝ προκύπτει αβίαστα από έρευνα της εταιρείας V-PRC που έγινε κατά τη διάρκεια του 5ου συνεδρίου του κόμματος, από τις 7 έως τις 10 Φεβρουαρίου.

Δείγμα; Το σύνολο των 1.600 συνέδρων που συμμετείχαν τότε στην εκλογή του Αλ. Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΝ.

1 Μέσω των πολλαπλών και αυθόρμητων ερωτήσεων του γκάλοπ φαίνεται καθαρά πως τα στελέχη του ΣΥΝ εμπιστεύονται την «Κυριακάτικη» και την «Ελευθεροτυπία» περισσότερο ακόμη κι από τις «παραταξιακές» εκδόσεις της «Αυγής» και της «Κυριακάτικης Αυγής»: Αγγίζει το 75% για τις εφημερίδες μας, έναντι 65% για την «Αυγή» και την κυριακάτικη έκδοσή της. Από κει και πέρα, όλες οι υπόλοιπες εφημερίδες της χώρας -καθημερινές και εβδομαδιαίες- ακολουθούν με μονοψήφια ποσοστά απήχησης.

2 Τα στελέχη του ΣΥΝ επιλέγουν να διαβάζουν την «Καθημερινή» σε ποσοστό 8%, τα «Νέα» με 7%, την «Εποχή» (εφημερίδα που πρόσκειται στην Ανανεωτική Κομμουνιστική και Οικολογική Αριστερά του Γ. Μπανιά) με 5% και το «Βήμα» με 4%.

3 Μόλις 1% των στελεχών του ΣΥΝ παρακολουθούν το «Ποντίκι», την οικονομική εφημερίδα «Ημερησία», τον «Αγγελιοφόρο» της Θεσσαλονίκης αλλά και διάφορα τοπικά έντυπα με ή χωρίς συγκεκριμένες αναφορές.

**Να σημειωθεί ότι η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» δεν ανιχνεύτηκε καν στη συγκεκριμένη μέτρηση μεταξύ των 1.600 ερωτηματολογίων που απαντήθηκαν.

(Από τη σημερινή Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία )

Σχόλιο Παραπολιτικής : Η αλήθεια είναι τέτοιο δημοσίευμα δεν έχουμε ξανασυναντήσει.Και επίσης δεν καταλάβαμε τη σκοπιμότητα του.Και τι έγινε οι που οι σύνεδροι του ΣΥΝ εμπιστεύονται την Ελευθεροτυπία ; Σημαίνει κάτι για την αξιοπιστία της εφημερίδας ;
Ή μήπως αποτελεί το κείμενο αυτό μια επένδυση για το μέλλον ;