Οι Μαυρογιαλούροι...

20.9.08

drseeng.blogspot.com

Χαράς Ευαγγέλια στους… «σοσιαλιστές» μας. Οι δημοσκοπήσεις* δίνουν το δικαίωμα στο Γιωργάκη να χαμογελάσει. Δημιουργείται ήδη ένα κλίμα μελλοντικής «νίκης» του ΠΑΣΟΚ, κάτι που μας κάνει να υποθέσουμε πως θα ησυχάσουμε από συζητήσεις πρόωρων εκλογών, εφόσον η κυβέρνηση θα αποφύγει ένα τέτοιο ρίσκο την παρούσα στιγμή.
Κάποιοι όμως επιμένουν να εθελοτυφλούν. Κι εγώ επιμένω να το τονίζω: Ο Γιώργος Παπανδρέου προσπέρασε ένα σταματημένο αυτοκίνητο. Η Νέα Δημοκρατία είναι που έπεσε, όχι ότι ανέβηκε το ΠΑΣΟΚ. Ο Εφραίμ, ο Βουλγαράκης, τα ομόλογα, η SIEMENS, οι Πακιστανοί και άλλα πολλά σκάνδαλα έφεραν το κυβερνών κόμμα σε πολύ δύσκολη θέση. Τόσο δύσκολη που βρέθηκε πίσω από το πλέον διεφθαρμένο κόμμα της μεταπολίτευσης (κρίνοντας με βάση το χρόνο διακυβέρνησης).
Έχουμε ομολογουμένως μια από τις χειρότερες κυβερνήσεις και μια από τις χειρότερες αξιωματικές αντιπολιτεύσεις της νεότερης ιστορίας μας. Η πολιτική ουσία έχει χαθεί και στην επιφάνεια των πολιτικών συζητήσεων βγαίνει μόνο η «πολιτική επιβίωση». Ακόμα και τα μικρά κόμματα δεν έχουν να επιδείξουν κάτι σοβαρό (ίσως να φταίνε και τα ΜΜΕ γι’αυτό). Ο ΣΥΡΙΖΑ (βλ.Τσίπρας) αποδεικνύεται μια φούσκα που… «χάνει αέρα» σιγά-σιγά, το ΚΚΕ είναι αγκυλωμένο στον απαξιωμένο και ξύλινο πολιτικό του λόγο και το ΛΑΟΣ μια γραφική ομάδα ανθρώπων που εισήλθαν στο κοινοβούλιο από σπόντα.
Μιλώντας υποκειμενικά πάντα, οι μέρες που έρχονται είναι λίγο… περίεργες. Κάποιοι μιλάνε για αναβίωση της εποχής του 89’. Ας ελπίσουμε μπροστά σ’αυτό το φάσμα, κάποιοι να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να προσφέρουν ουσιαστική πολιτική. Όσο προλάβουν…
*Κάποιοι με κατέκριναν επειδή χαρακτήρισα τις δημοσκοπήσεις δημαγωγικές. Απαντάω με το εξής ερώτημα: ποιος ο λόγος να απαγορεύουν τις δημοσιοποιήσεις τους, τις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής περιόδου;