Το «ναυάγιο» της Νέας Δημοκρατίας

17.9.08

alkimosarchive.blogspot.com

Όσα «έκτακτα» μέτρα και να λάβει η «κυβέρνηση», δεν θα καταφέρει
να κρατήσει άλλο τα προσχήματα.
.
Μετά τα 20 χρόνια αλαζονικής και τυχοδιωκτικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, και ενώ ο κόσμος ήταν βαθιά αγανακτισμένος από την ληστρική επιδρομή των «εκσυγχρονιστών» του Σημίτη, μια ομάδα από «golden boys», όπως τους αποκάλεσε ο Βύρων Πολύδωρας, κατάφερε να αναρριχηθεί στην εξουσία. Η αλήθεια είναι ότι εκμεταλλεύτηκαν έξυπνα μια πολιτική συγκυρία και έπιασαν τους ψηφοφόρους στον …ύπνο.

Μια νηφάλια αξιολόγηση όμως σήμερα, είναι εύκολο να καταδείξει ότι το μόνο εφόδιο που είχαν αυτά τα «τσακάλια», που θα «έσωναν» την Ελλάδα, ήταν ένα όνομα: Καραμανλής! Με αυτό το «χρυσόβουλο», κατάφεραν να αποσπάσουν την συγκατάθεση του ελληνικού λαού και «να καθίσουν στον σβέρκο» του πάνω από τέσσερα χρόνια, απομυζώντας όσο «αίμα» του είχε αφήσει το ΠΑΣΟΚ.

Να όμως, που μαζί με τα κάλπικα χρυσόβουλα του Βατοπεδίου, βγήκε στο φως και το «χρυσόβουλο» των «golden boys», που λέγεται «Καραμανλής». Ένας «κάλπικος ηγέτης», που υποβασταζόταν από την παρέα του, ώστε να ξεγελούν τον ελληνικό λαό ότι και καλά έχει πρωθυπουργό, που θα τον βγάλει από το τέλμα. Το ψέμα έχει όμως «κοντά ποδάρια», όπως λέει ο λαός, και το κάλπικο δεν άργησε να φανεί.

Όσα «έκτακτα» μέτρα και να λάβει τώρα η «κυβέρνηση», η γνώμη μου είναι ότι δεν θα τα καταφέρει να διατηρήσει άλλο τα προσχήματα.

Η δική μου πρόβλεψη είναι, πως ενώ όλα έδειχναν την διάλυση του ΠΑΣΟΚ, το ποιο πιθανό είναι να δούμε τώρα το τέλος του κόμματος που ίδρυσε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, όταν τον έφερε πίσω από το Παρίσι η λαϊκή βούληση, μετά την πτώση της χούντας το 1974.

Ναι! Το τέλος της Νέας Δημοκρατίας είναι, από την δική μου οπτική, προδιαγεγραμμένο και αυτό θα χρεωθεί δυστυχώς σ’ έναν άλλο Καραμανλή, ο οποίος θα πρέπει να μάθει, ότι το να είσαι συμπαθείς δεν αρκεί για να κουμαντάρεις τις τύχες ενός λαού.