Ζήτω οι νταβατζήδες !

30.9.08


Τήρησε την υπόσχεση του Μπαϊρακτάρη...

Ως επιχείρημα για τον συνεταιρισμό ΟΠΑΠ-Intralot χρησιμοποιείται η ανάγκη του ΟΠΑΠ να επεκταθεί σε αγορές του εξωτερικού, αφού άλλωστε διαθέτει ισχυρό ταμείο, αντάμα όμως με έναν operator που έχει και την τεχνολογία και τη διεθνή εμπειρία. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, το υπό εκκόλαψη σχέδιο συνεταιρισμού του ημικρατικού ΟΠΑΠ (34% το Δημόσιο) με την Intralot επεξεργάζεται κλειστή ομάδα εμπίστων νομικών, υπό την καθοδήγηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Χρήστου Χατζηεμμανουήλ. Από την πλευρά της Intralot, πέραν του προέδρου Σωκράτη Κόκκαλη, συμμετοχή στον σχεδιασμό έχει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κ. Αντωνόπουλος και στενός πυρήνας στελεχών της.

Εκτός του υπό επεξεργασία σχεδίου της κοινής επενδυτικής δράσης στο εξωτερικό του ΟΠΑΠ με την Intralot, έχουν εξεταστεί και πιο προωθημένα σενάρια, όπως: Πρώτον, της δημόσιας πρότασης του ΟΠΑΠ για την εξαγορά της Intralot με μετρητά και δεύτερον, της εξαγοράς της δεύτερης με ανταλλαγή μετοχών, κάτι που θα καθιστούσε την εταιρεία του Σ. Κόκκαλη τον δεύτερο, μεγαλύτερο μετά το Δημόσιο, μέτοχο του ΟΠΑΠ.

Το Μαξίμου έχει δώσει το «πράσινο φως» για την εξέλιξη της νέας σχέσης του ΟΠΑΠ με τον μονοπωλιακό προμηθευτή του, στη βάση «να προωθεί ό,τι είναι επιχειρηματικά συμφέρον» στο κατάλληλο φυσικά πολιτικό timing! Τα υπόλοιπα, προφανώς, ανήκουν στο παρελθόν και μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που υποθέτουν ότι ο Σωκράτης Κόκκαλης έχει πλέον απευθείας κανάλι με το πρωθυπουργικό γραφείο, και μάλιστα υπό συνθήκες διακριτικότητας και εχεμύθειας.Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ εδώ: http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=9541936