Καταρρίπτονται τα περί "παραπλάνησης Υπουργών" του κ. Σανιδά

7.10.08

krogias.blogspot.com

Νοιώθω πολύ δικαιωμένος όταν βλέπω έγγραφα που έχω αποκαλύψει από το blog μου να γίνονται αιτία για ερωτήσεις στη Βουλή, ιδίως για τόσο σοβαρά ζητήματα.

Ο Καρχιμάκης χρησιμοποιεί έγγραφα που από τις 31 Αυγούστου αποκάλυψα από το blog μου (εδώ) και που πολλές φορές χρησιμοποίησα μετέπειτα σε άλλα ποστ, γιατί ακριβώς πίστευα ότι είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία. Έγραφα χαρακτηριστικά: "Προσοχή στο σημείο αυτό στη μειοψηφία του μέλους του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, κ. Παναγιώτη Κιούση."

Οπότε πλέον, με κάθε επισημότητα και με την πρέπουσα δημοσιότητα που αρμόζει σε ένα τέτοιο σημαντικό ζήτημα, όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας πρέπει να καταλάβουν ότι:
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΩΝ. ΤΕΛΟΣ.
Η πιο κρίσιμη γνωμοδότηση στο Σκάνδαλο του Βατοπεδίου δεν ήταν ούτε καν ομόφωνη (γιατί αυτό επικαλούνται διάφοροι για την δήθεν παραπλάνηση των υπουργών) και ο τότε υφυπουργός Π. Δούκας όφειλε να την επανεξετάσει και όχι να την εγκρίνει.

Διαβάζουμε στην επερώτηση των οκτώ Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς τους Υπουργούς Επικρατείας και Δικαιοσύνης:

«Σε δικαστικό θέατρο του παραλόγου εκτυλίσσεται η εισαγγελική διερεύνηση της υπόθεσης του Βατοπεδίου: Ακόμα και στο σκέλος της προκαταρκτικής εξέτασης για ποινικές ευθύνες στο θέμα της παραίτησης του Δημοσίου από εκκρεμή δίκη με το Βατοπέδιο το 2004, η εισαγγελική έρευνα φέρεται να προσανατολίζεται επιλεκτικά σε δικαστικούς λειτουργούς στη Ροδόπη, στους οποίους υποβλήθηκε Κοινή Δήλωση Παραίτησης μεταξύ Δημοσίου και Μονής, ενώ φαίνεται να μένει αλώβητη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομίας που υπέγραψε την έγκριση της παραίτησης, παρά τις ρητές και αιτιολογημένες αντιρρήσεις νομικού συμβούλου του Κράτους!!»
"Δυστυχώς, τα συνημμένα στην ερώτηση αυτή έγγραφα, δημιουργούν αδυσώπητα ερωτηματικά για το κατά πόσο το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η Κυβέρνηση Καραμανλή σέβεται και διασφαλίζει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, αφού σύμφωνα με αυτά την τελική έγκριση της παραίτησης του Δημοσίου αποφάσισε Υφυπουργός της Κυβέρνησης σας, ο οποίος αν και ανήκει στους χαρακτηρισθέντες ως «παραπλανηθέντες» από τον κ. Σανιδά, στο έγγραφο μισής σελίδας που υπέγραψε, είχε κάθε δυνατότητα να διαβάσει την προτελευταία παράγραφο αυτού που διατύπωνε αιτιολογημένη αντίρρηση κατά της μεθόδευσης παραίτησης, ικανή ίσως να τον απαλλάξει από την «πλάνη» του".

Θα ήθελα να δω τι θα σκαρφιστεί πάλι ο Ρουσόπουλος για να δικαιολογήσει και αυτό το... αδικαιολόγητο...

Και επιτέλους, ας ρωτήσει κάποιος τον κ. Κιούση για να μάθουμε περισσότερα!