Πρόταση τουριστικής ανάπτυξης

15.10.08


Tου Σταύρου Κυριάζη

Ο …πανηγυρτζήδικος τουρισμός, ως αποδοτική εναλλακτική

Από το Σταύρο Κυριαζή

Κατ’ αρχήν, η νέα οδική σήμανση της Εγνατίας οδού στα Ιωάννινα, είναι πολύ χρήσιμη και …ενδιαφέρουσα!

Όσον αφορά τώρα στο ζήτημά μας

Η διάδοση του …πανηγυρτζήδικου τουρισμού –και ειδικότερα στην περίπτωση που μπορεί να συνδυάζει αρμονικά τα σουβλάκια, τους χαλβάδες και τα στρινγκάκια με τα παραδοσιακά κλαρίνα- είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο, ότι μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην τουριστική ανάπτυξη, όχι μόνον του νομού αλλά και της χώρας!

Και γιατί όχι?

Από τη στιγμή μάλιστα, που οι υπόλοιπες -τρείς συνολικά- διαθέσιμες εναλλακτικές προτάσεις για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας, έχουν ήδη κριθεί στην πράξη -και με όρους οικονομικής αποδοτικότητας- και είναι γνωστό ότι έχουν κριθεί ως χαμηλής απόδοσης!


Συγκεκριμένα :

1. Αποδοτικότερη, νομίζετε ότι ήταν η ιδέα του Λαμπράκη περί αγροτουρισμού?

2. Ή μήπως είναι καλύτερη η ιδέα του Αβραμόπουλου περί ιαματικού τουρισμού?

3. Ή τέλος η ιδέα του Εφραίμ και άλλων Αγιορειτών –και όχι μόνον- μοναχών περί θρησκευτικού τουρισμού, σας φαίνεται ελκυστικότερη?

Άλλωστε, δεν χρειάζεται κάν να συγκρίνετε με όρους οικονομικής αποδοτικότητας ή να χρησιμοποιήσετε κριτήρια παρετιανής ανάλυσης.

Απλά, αναρωτηθείτε, πρώτα οι ίδιοι και μετά ρωτήστε και τους φίλους σας, ποια από τις τέσσερις προτάσεις θα επιλέγατε?

Εγώ που ρώτησα τους γνωστούς μου, κλασσικά θα διαλέγαμε κλαρίνα, σουβλάκι και στρινγκάκια ! (για χαλβά θα το σκεφτόμασταν, γιατί σε συνδυασμό με τα άλλα τρία μπορεί και να μας έπεφτε πολύ βαρύς).

Καλές αναζητήσεις!!!