Θετικά σχόλια για την στάση του ΠΑ.ΣΟ.Κ και από την Καθημερινή...

8.10.08


Θετικά σχολιάστηκε η υπεύθυνη στάση του ΠΑ.ΣΟ.Κ στο θέμα της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

Ο Παπανδρέου τάχθηκε υπέρ της κίνησης Αλογοσκούφη για εγγύηση των καταθέσεων μέχρι 100.000 ευρώ...

Η στάση του προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σχολιάστηκε θετικά και από τον εκπρόσωπο της Ν.Δημοκρατίας κ.Μαρκόπουλο...

Και η Καθημερινή όμως μέσα από το κύριο άρθρο της επιβραβεύει τη στάση του ΠΑ.ΣΟ.Κ :

Ενιαία γραμμή

Είναι θετικό το γεγονός ότι οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας αποφάσισαν να παραμερίσουν όποιες διαφορές έχουν και να συμπτύξουν ένα κοινό μέτωπο για την προστασία των καταθετών. Η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και όσα είπε για τη στήριξη των κυβερνητικών αποφάσεων σε ό,τι αφορά την ομπρέλα στο πιστωτικό σύστημα, είναι δείγμα υπευθυνότητας. Ολοι γνωρίζουν ότι σε μια χρηματοοικονομική θύελλα δεν χωρούν μικροπολιτικές σκοπιμότητες και άγονοι ανταγωνισμοί, αλλά απαιτείται σοβαρότητα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Κι αυτό σήμερα επιδεικνύεται.

Οι ελληνικές τράπεζες είναι λιγότερο εκτεθειμένες στη διεθνή κρίση, αλλά ανεύθυνες σπερμολογίες και υποβολιμαίες φήμες μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα. Η συμβολή της αντιπολίτευσης στην αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων είναι καθοριστική.

Θωρακίζει περαιτέρω το πιστωτικό μας σύστημα. Δείχνει σε όλους –εντός κι εκτός Ελλάδος– ότι η χώρα έχει φράγματα για τα όποια απόνερα της κρίσης. Κι αυτά τα φράγματα είναι καθολικής αποδοχής από το πολιτικό σύστημα.

Σχόλιο Παραπολιτικής : Παράξενα πράγματα για το ελληνικό πολιτικό σύστημα...