Χάος

3.10.08


Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου gpapachristos@dolnet.gr

«ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ή χάος» διατύπωσε το θεώρημα υπουργός της κυβέρνησης χθες, σε μια προσπάθεια να κωδικοποιήσει το δίλημμα των προσεχών εκλογών, όποτε και αν αυτές πραγματοποιηθούν. Είναι λογικό, αν και απεχθές, αλλά όχι ασύνηθες, ο υφιστάμε- νος να «ξεσκονίζει» τον προϊστάμενο.

Στην ίδια λογική μπορεί να ενταχθεί επίσης και το ακόμη απεχθέστερο για τους γύρω, να τον γλείφει. Αλλά η περίπτωση του υπουργού Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη, διότι περί αυτού πρόκειται, μπορεί μεν να υπακούει ώς έναν βαθμό στα παραπάνω, δεν πρέπει όμως σε καμιά περίπτωση να περάσει ως γλείψιμο στον προϊστάμενο.

Ο άνθρωπος μάς είπε καθαρά τι σκέφτονται να προβάλουν ως επιχείρημα στις εκλογές, προκειμένου να υφαρπάξουν και πάλι την ψήφο της πλειοψηφίας των πολιτών.

Παραχαράσσοντας ένα ανάλογο δίλημμα που είχε θέσει προ 35ετίας ο Μ. Θεοδωράκης για τον θείο του πρωθυπουργού, το γνωστό «Καραμανλής ή τανκς», ο υπουργός, και πρωθυπουργικός κουμπάρος, από μόνος του ή γιατί τον έβαλαν, δεν κατάλαβε ότι στη σπουδή του το «έκαψε» το δίλημμα.

Άσε που με το σημερινό χάος που έχει προκαλέσει στη χώρα η κυβέρνηση Καραμανλή, είναι πολύ πιθανό, αν μας τεθεί το ερώτημα «Καραμανλής ή χάος», να απαντήσουμε εν χορώ «το χάος, το χάος», έτσι που το ΄χουμε συνηθίσει κιόλας!

Εφημερίδα "Τα ΝΕΑ"