Ήλθεν η ώραν μας, Scotty

10.10.08

aposargentino.blogspot.com

Oι πιο πρόσφατες κοτσάνες που άκουσα:

* Ο πρωθυπουργός θα κάνει αιφνιδιαστικές επισκέψεις σε υπουργεία στο πλαίσιο της προσπάθειας να αλλάξει το κλίμα υπέρ της κυβέρνησης... Θυμήθηκα έναν καθηγητή στο σχολείο που μας έλεγε: αύριο θα γράψετε απροειδοποίητο διαγώνισμα στη Χημεία.

* Ερωτήθη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος (ή κάτι τέτοιο) για την επιστολή της Στυλιανής Μπεζαντάκου προς τον πρωθυπουργό και η απάντησή του ήταν: «άλλη ερώτηση». Προφανώς θεώρησε την ερώτηση γελοία. Ενώ οι απαντήσεις τύπου «κανένα σχόλιο», «όποιος έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα» είναι πιο σοβαρές. Τουλάχιστον μήπως ξέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος (ή κάτι τέτοιο) να μου πει ποιος έγραψε το τραγούδι:
Θέλεις τραλαλά, θέλω τραλαλό, θέλεις γλυφιτζούρι, χωνάκι παγωτό; Μία περιέργεια την έχω.

* Το υπουργείο του Πολιτισμού (ή κάτι τέτοιο) θα σπρώξει μερικά εκατομμύρια ευρώ στα εγκαίνια του νέου Μουσείου της Ακροπόλεως. Με αυτό τον τρόπο θα προβληθεί στα πέρατα της Οικουμένης το αίτημα για την επιστροφή των Μαρμάρων. Let me guess: το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ένα αφιέρωμα στον «μεγάλο» Μίκη και ο Αλέξης Κωστάλας θα προσφωνεί τους 3.500 ξένους προσκεκλημένους με άπταιστη προφορά σε κάθε μία από τις 458 γλώσσες που ομιλεί... Ένα μόνο πράγμα θα ήθελα: να διακτινιζόμουν την ημέρα των εγκαινίων στο Βρετανικό Μουσείο να βλέπω τους Αγγλους να γελάνε με την ψυχή τους... Beam me up, Scotty.
Θέλω να πω: είναι άλλο πράγμα να εγκαινιάζεις το σπουδαίο αυτό Μουσείο και άλλο πράγμα να πιστεύεις ότι με τα εκατομμύρια που θα σπρώξεις, οι φλεγματικοί Αγγλοι θα γονατίσουν προ της λαϊκής κατακραυγής και θα σου φέρουν κλαίγοντας τα Μάρμαρα. Αυτοί από το να στα δώσουν είναι ικανοί να τα κόψουν φέτες και να τα κάνουν σουβέρ για την τσαγιέρα.

* «Ήρθε πλέον η ώρα για κυβερνήσεις συνεργασίας». Ναι ε; Ποιοι ακριβώς; Ο Καρατζαφέρης και ο Αλαβάνος με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ; Κρίμα που δεν με ενημερώσατε να ρίξω κάτι επάνω μου. Να δείτε πώς το λένε στην Κύπρο:
Ήλθεν η ώραν σας.