Aπονομή δικαιοσύνης από την Καθημερινή

26.11.08

Από τα λίγα πράγματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας που εξυπηρετούσαν τους ασθενείς και επιβάρυναν ελάχιστα τον κρατικό προϋπολογισμό ήταν η λειτουργία των απογευματινών εξωτερικών ιατρείων. Και όμως η λειτουργία τους κινδυνεύει να σταματήσει, διότι –έτσι δίχως προγραμματισμό και χωρίς περίσκεψη– το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να κόψει τον ειδικό λογαριασμό χρηματοδότησής τους, χωρίς όμως να προνοήσει εναλλακτικό τρόπο συντήρησής τους.

Ετσι, με την προχειρότητα, ένα σωστό μέτρο (δηλαδή το συμμάζεμα των ειδικών λογαριασμών) γίνεται μπούμερανγκ για χιλιάδες ασθενείς, επειδή ακριβώς ουδείς προνόησε ή σχεδίασε την επόμενη μέρα.

Το υπουργείο Οικονομικών οφείλει τάχιστα να βρει και να διαθέσει τους πόρους από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία των ιατρείων. Δεν μπορεί η δική του αβελτηρία να ταλαιπωρεί χιλιάδες πολίτες. Οι αυτοσχεδιασμοί στην κοινωνική πολιτική και δη στον κρίσιμο τομέα της υγείας πρέπει επιτέλους να σταματήσουν.

Σχόλιο Παραπολιτικής : Επιτέλους διαβάσαμε και μια σωστή άποψη για το θέμα που προέκυψε με τις προμήθειες των φαρμάκων...

Έσπευσαν όλοι να κατηγορήσουν τον Αβραμόπουλο για λόγους κυρίως εσωκομματικών συμφερόντων...

Οι περισσότερες ευθύνες όμως αναλογούν στον Αλογοσκούφη και το επιτελείο του Υπ.Οικονομίας και πολύ σωστά το θέτει η Καθημερινή...

Ανεξάρτητα από τις όποιες σκοπιμότητες...