To απόλυτο κουκούλωμα

24.11.08


Η ΑΠΑΤΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Για σήμερα , Δευτέρα , είχαν κληθεί στην Εξεταστική Επιτροπή ο ηγούμενος Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος ώστε να καταθέσουν για τις ανταλλαγές οικοπέδων της Μονής Βατοπαιδίου και του Δημοσίου...

Οι δύο γέροντες έδωσαν τις εξηγήσεις τους με γραπτό υπόμνημα και αρνήθηκαν να απαντήσουν σε οποιαδήποτε ερώτηση των βουλευτών που μετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή !!!

Η Νέα Δημοκρατία και το Κ.Κ.Ε δέχθηκαν να απολογηθούν γραπτώς οι δυο γέροντες και στη συνέχεια εξέδωσαν από κοινού ανακοίνωση με τα υπόλοιπα κόμμα καταδικάζοντας την ενέργεια τους !!!!

Η τακτική των μοναχών πάντως είχαν διχάσει νωρίτερα την επιτροπή, καθώς υπήρξαν αντικρουόμενες απόψεις για την αντιμετώπισή τους. Τελικά το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία και με τις ψήφους των βουλευτών της Ν.Δ. και του ΚΚΕ (13) έγιναν δεκτά τα υπομνήματα. Οι οκτώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ο ένας του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν κατά, ενώ και ο ΛΑΟΣ υποστήριξε ότι δεν έπρεπε η επιτροπή να παραλάβει τα υπομνήματα, τα οποία θα μπορούσαν να κατατεθούν σε άλλη υπηρεσία της Βουλής.

Αν δεν είχαν υπογράψει όμως , οι δυο μοναχοί θα έπρεπε να απολογηθούν προφορικά !

Μιλάμε για την απόλυτη κοροϊδία !!! Για την απόλυτη προσπάθεια συγκάλυψης !

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση των βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ :

Θεωρούμε ως απολύτως αντιφατική τη στάση όσων κομμάτων, στην Εξεταστική Επιτροπή, αποδοκίμασαν μεν ως άρνηση καταθέσεως την στάση των Μοναχών Εφραίμ και Αρσενίου, εντούτοις όμως ψήφισαν υπέρ της παραλαβής εκ μέρους του Προεδρείου της Επιτροπής γραπτών υπομνημάτων των δύο παραπάνω μαρτύρων χωρίς προφορική τους εξέταση. Ουσιαστικά, με την απόφασή τους αυτή, κατά πλειοψηφία, αποδυναμώνουν την δυνατότητα διαλεύκανσης του μείζονος αυτού σκανδάλου από την Εξεταστική Επιτροπή, καταργούν την ουσία διατάξεων των αρ. 144 και 145 του Κανονισμού της Βουλής, και δημιουργούν προηγούμενο τόσο για τους επόμενους μάρτυρες αυτής, όσο και για μελλοντικές Εξεταστικές Επιτροπές να αρνηθούν την προφορική εξέταση.

Οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Γιάννης Δριβελέγκας

Μιχάλης Καρχιμάκης

Μάρκος Μπόλαρης

Γρηγόρης Νιώτης

Γιώργος Παπαγεωργίου

Γιώργος Πεταλωτής

Ντίνος Ρόβλιας

Θεοδώρα Τζάκρη