Επαρκές όραμα που εκνευρίζει τη μιζέρια μας...

13.9.09

Παρακολούθησα στωικά τη συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου κι έπιασα τον εαυτό μου να χαμογελά μετά από αρκετό καιρό...

Συνηθίζω να παρακολουθώ τέτοιες συνεντεύξεις έχοντας εκ των προτέρων "συσπειρώσει" τον πλέον κακοπροαίρετο εαυτό μου.

Ο Παπανδρέου σήμερα με εκνεύρισε . Με διέψευσε με τρόπο ταπεινωτικό για τον εγωισμό μου.

Θα μου επιτρέψετε λοιπόν να μην βάλω πρόσημο στη σημερινή του εμφάνιση. Ούτε θετικό ούτε αρνητικό .

Η μόνη διαπίστωση που έχω να κάνω είναι ότι ο Παπανδρέου μοιάζει...


...να έχει όραμα . Μοιάζει να έχει στο μυαλό του ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την χώρα . Είναι διαφορετική συζήτηση το αν θα καταφέρει να το υλοποιήσει . Εδώ θα είμαστε και θα το κρίνουμε .

Για πρώτη φορά , ο Παπανδρέου εμφανίστηκε σαν Παπανδρέου . Έκοψε τα χαζά δεσμά των επικοινωνιολόγων του . Δεν προσπάθησε να μιμηθεί ούτε τον Ανδρέα ούτε τον Ομπάμα . Ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου . Ήξερε ότι από αυτή τη συνέντευξη δεν είχε κάτι να χάσει . Είχε την άνεση των 5-6 μονάδων διαφοράς από τη χρεοκοπημένη Νέα Δημοκρατία.

Μίλησε καθαρά . Μίλησε με τρόπο σαφή και κατανοητό .

Σε πολλά από αυτά που είπε , διαφωνώ . Σε άλλα , συμφωνώ . Αυτό που μετράει όμως είναι ότι ο Παπανδρέου παρουσίασε ένα πλάνο για την χώρα όπως το έχει επεξεργαστεί στο μυαλό του.

Ο κόσμος θα το κρίνει και θα το αξιολογήσει . Τουλάχιστον όμως ο κόσμος ξέρει τι πρεσβεύει το ΠΑΣΟΚ . Αντίθετα, δεν ξέρει τι πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία η οποία περιορίζεται στον υποτιμητικό ρόλο της Αντι-Πασοκικής γεροντοκόρης

Κι ένα τελευταίο σχόλιο...

Την προηγούμενη Κυριακή , οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων στον Κώστα Καραμανλή εκνεύρισαν τον μέσο πολίτη . Οι σημερινές ερωτήσεις μου προκαλούν μια βεβαιότητα . Οι δημοσιογράφοι μας είναι ανεπαρκείς αλλά και ειλικρινείς . Δεν έκρυψαν στιγμή την εμπάθεια τους σε έναν πολιτικό που αποκαλούσαν "Τζέφρι" και τώρα τους αναγκάζει να τον προσφωνούν "κ.Παπανδρέου"...

Παραπολιτικός


Κοινοποιήστε το στο Facebook