Λαγός την φτέρην έσειεν , κακό της κεφαλής του...

25.9.09

Κλήση για Προκαταρκτική εξέταση έλαβε χθες ο διαχειριστής του blog Troktiko και ο Γιάννης Παπαγιάννης ο οποίος φέρεται ως διαχειριστής του blog Fimotro το οποίο διαδέχθηκε το pressmme που άνηκε στον προαναφερθέντα

Τα δυο blogs κατηγορούνται για παραβίαση του νόμου που απαγορεύει τη δημοσίευση των δημοσκοπήσεων . Πράγματι , τα δυο blogs δημοσίευσαν τα πορίσματα δημοσκοπήσεων παρά την απαγόρευση.

Το Troktiko έσπευσε να διαγράψει τη συγκεκριμένη ανάρτηση ενώ το Fimotro εξακολουθεί να δημοσιεύει δημοσκοπήσεις θεωρώντας ότι δεν εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου.

Κατά την άποψη μας , τα δυο blogs κακώς δημοσίευσαν τις δημοσκοπήσεις κι ορθώς διώκονται από την Δικαιοσύνη.

Το Τroktiko δημοσίευσε μια δημοσκόπηση την επομένη του debate με τρόπο αλαζονικό καθώς υποστήριζε ότι δεν εμπίπτει στους ελληνικούς νόμους κι ολοκλήρωνε την ανάρτηση του λέγοντας "Ας έρθουν να μας πιάσουν". Να που ήρθαν...

Πάμε τώρα στη νομική διάσταση του θέματος .

Η αλήθεια είναι ότι ο νόμος δεν αναφέρεται ρητά στα blogs , καθώς έτσι κι αλλιώς το νομοθετικό πλαίσιο είναι ανεπαρκές . Οι διατάξεις όμως είναι ιδιαίτερα αυστηρές κι επαναλαμβάνουν ότι απαγορεύεται κατ' οιονδήποτε τρόπο η μετάδοση των δημοσκοπήσεων από τον οιονδήποτε .

Δεν βλέπω λοιπόν τον λόγο να θεωρήσουν τα συγκεκριμένα blogs ότι δεν υπάγονται στην εν λόγω διάταξη , ακόμα κι αν δεχθούμε ότι είναι θολή για τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

Το Troktiko και το Fimotro δεν αντιμετωπίζουν πρώτη φορά προβλήματα με την Δικαιοσύνη και θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτικά . Ας πρόσεχαν . Γιατί να ρισκάρουν ;

Η Παραπολιτική γνωρίζει τα δεδομένα...

...πολλών δημοσκοπήσεων που διεξάγονται τον τελευταίο καιρό . Δεν τα δημοσιεύσαμε ποτέ κι ούτε θα το κάνουμε . Δεν διακινδυνεύουμε τη λειτουργία του blog μας σε χαζές επιδείξεις δύναμης .

Οι νόμοι είναι νόμοι και η τήρηση τους είναι υποχρεωτική για όλους , ακόμα και για όσους διαφωνούν με αυτούς.

Για όλους όμως...

Περιμένουμε λοιπόν την Δικαιοσύνη να προσεγγίσει με την ίδια ευαισθησία και τις παραπολιτικές στήλες των εφημερίδων που αναφέρονται σε συγκεκριμένα στοιχεία των δημοσκοπήσεων . Τα blogs είναι ο εύκολος στόχος . Ας φάνε και τα μεγάλα ψάρια...

Μην ακούμε λοιπόν υστερίες περί "πολιτικής διώξης" κτλ . Προκάλεσαν την τύχη τους.

Τέλος , ευχόμαστε ολόψυχα στα δυο blogs να μην ταλαιπωρηθούν άλλο με την Δικαιοσύνη . Ενδεχομένως και να βρουν τα νομικά ερείσματα που ψάχνουν . Εμείς καταγγέλλουμε τη νοοτροπία και την ψεύτικη μαγκιά που αντιπροσωπεύουν..

Κοινοποιήστε το στο Facebook