Όταν ο πατριωτισμός θεωρείται έγκλημα...

17.9.09

Η γνώμη μου για τον Ανδρέα Βγενόπουλο ήταν ανέκαθεν εξαιρετική . Ποτέ δεν αμφέβαλα ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικό επιχειρηματία και κυρίως ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που μοιάζει να αγαπά την Ελλάδα .

Η εμφάνιση του στα πολιτικά πράγματα έγινε με τρόπο άκομψο καθώς οι μηνύσεις εναντίον των Τσίπρα και Παπανδρέου ξένισαν . Το κατάλαβε όμως και ο ίδιος κι άλλαξε τακτική .

Πολλοί λένε ότι η μεγαλύτερη επιτυχία του Mr.Mig είναι η απόκτηση της Ολυμπιακής . Άστοχη εκτίμηση . Το να αγοράσει κανείς την υπερχρεωμένη Ολυμπιακή , δεν ήταν δύσκολο . Το Ελληνικό Δημόσιο έπεσε ουσιαστικά στα πόδια του χαρισματικού Ανδρέα.

Η μεγαλύτερη επιτυχία του ήταν...

...η είσοδος στον Παναθηναϊκό . Σκεφθείτε μόνο ότι ο Βγενόπουλος κατάφερε να αγοράσει κάτι το οποίο δεν ήταν διαθέσιμο προς πώληση ! Ο κάποτε υπάλληλος της οικογένειας Βαρδινογιάννη ανάγκασε τους πρώην εργοδότες του να υποκληθούν στο πείσμα του . Η αυτοπεποίθηση του ικανότατου manager σημείωσε limit up...

H επόμενη μεγάλη κίνηση του Βγενόπουλου ήταν η διάλυση του καρτέλ του γάλακτος . Σε μια νύχτα , η Δέλτα αποφάσισε να κατεβάσει την τιμή του γάλακτος στο 1 ευρώ . Εκεί που αδιαφόρησαν οι πολιτικοί , ο Mr.Mig συγκρούστηκε . Σήμερα , στα supermarkets το γάλα κοστίζει περίπου 1 ευρώ .

Ακολούθησε η αποχώρηση του από την ενεργό δράση των διοικητικών του Παναθηναϊκού . Ο Ανδράς σιχάθηκε το βρώμικο παρασκήνιο που διοικούσε μέχρι πέρυσι το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα είναι όμως ο πρώτος που θα ανταποκριθεί σε μια ενδεχόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός..

Η Ολυμπιακή ήταν το κερασάκι στην τούρτα για έναν αυτοδημιούργητο επιχειρηματία . Ο Βγενόπουλος έχει μόνο ένα όραμα . Να μας κάνει να "ξεχάσουμε" την Ολυμπιακή του Ωνάση . Μακάρι να τα καταφέρει. Η σημερινή του εμφάνιση έδειξε ότι το πιστεύει πολύ .

Κλείνοντας , οφείλω να ομολογήσω ότι στο πρόσωπο του Mr.Mig έβλεπα έναν νέο Κοσκωτά ή έναν νέο Μπερλουσκόνι . Λάθος . Είναι απλά ο Ανδρέας Βγενόπουλος . Ένας υγιής πατριώτης.

Ας τον αξιοποιήσουμε..

Παραπολιτικός


Κοινοποιήστε το στο Facebook